Beta/ AP Photo/Bernat Armangue

Dokumenti koji se mogu naći u “Đoković pejpersima“, kako se da nazvati dokumentacija koja je na sudu objavljena uz dokumente koje su objavili australijski mediji – ukazuje na čitavu zbrku, prebacivanje odgovornosti i igranje “gluvih telefona” na relaciji Australijan open/Tenis Australija, lokalne vlade u Viktoriji i federalne vlade Australije. I Kreg Tajli, direktor Australijan opena i šef Tenis Australija, posle svega je rekao da je “njegova organizacija žrtva sukoba Viktorije i federalne vlade”.

Teniski savez Australije je još 12. novembra zatražio od saveznih vlasti da još jednom provere dokumentaciju o izuzećima za ukupno tri igrača i igračice pre nego što se ukrcaju u avione kako bi izbegli ispitivanja na aerodromu. Iz federalnog ministarstva zdravlja su dobili odgovor: “Sertifikati se pregledaju tek prilikom ulaska na teritoriju zemlje.”

Dobar dan, ja sam Novak Đoković, profesionalni teniser…

Dakle, ništa nije bilo jasno i precizno, a Novak Đoković je sleteo u Melburn.

“Ja sam profesionalni teniser i glavni razlog mog dolaska ovde je učešće na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, u Viktoriji”, odgovorio je na prvo pitanje službenika granične policije Australije o razlozima dolaska u Melburn.

Čini se da je zbunjenost srpskog tenisera rasla svakim novim intervjuom. Nakon sijaset pitanja policijskog službenika, 7 sati i 24 minuta od prvog do poslednjeg intervjua i više od osam sati provedenih u carinskoj zoni aerodroma u Melburnu, srpski teniser je sproveden u svojevrsni imigracioni pritvor u hotelu “Park”.

Četiri dana kasnije, ispostaviće se, upravo je u ovih sedam i kusur sati postupanja australijskih službenika koji su odlučivali o validnosti Đokovićeve vize i njegovom daljem statusu u Australiji prikupljen ključni dokazni materijal Đokovićeve odbrane pred sudom u Melburnu, nakon čijeg izlaganja je pravni tim federalne vlade priznao da su policijski službenici reagovali pogrešno. Zahvaljujući malom mikrofonu na odori policijskog službenika i transparentnosti sudskih vlasti Australije, a nakon presude sudije Entonija Kelija, celokupan transkript razgovora prvog tenisera sveta i policijskih službenika dostupan je javnosti.

U novom Nedeljniku čitajte specijalni dosije o “slučaju Novaka Đokovića”: Šta se sve dešavalo od trenutka kada je Novak Đoković zadržan na granici 6. januara u 6 ujutru / Kakve poruke su poslali australijski političari, a kakve pravni sistem / Ko je lagao, a ko dezinformisao / Kakav bi “doček” Novak imao na terenu (ako do njega napokon stigne) / Uloga Novakovih uverenja i Novakove porodice

Prvi put na jednom mestu celokupni izveštaj o slučaju koji je potresao planetu u prvim danima 2022. godine

Od sportske priče u koju se umešala politika, Novak Đoković se našao kao glavni lik australijskog političkog trilera, gde je sport samo pogodno okruženje u očekivanju turnira koji se nekada zvao “Happy Slam“. Ove godine, šta god da se dogodi, tako se neće zvati.

CEO TEKST U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 13. JANUARA. DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NSTORE.RS

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *