Američka predstavnica u umetničkom plivanju Anita Alvarez se onesvestila za vreme nastupa na Svetskom prvenstvu u Budimpešti i spasila ju je trener Andrea Fuentes koja je uskočila u bazen.

Anita Alvarez je potonula na dno bazena nakon nastupa u finalu umetničkog plivanja, a trener Andrea Fuentes je uskočila u bazen.

„Jako smo se uplašili. Morala sam da uskočim jer spasioci to nisu učinili“, izjavila je Fuentes.

Fuentes, u majici i kratkim pantalonama, zaronila je do dna i izvukla Alvarez na površinu.

Bojala sam se jer sam videla da ne diše, ali sada je dobro.

Plivačica je nakon toga odvezena u bolnicu.

Četvorostruka osvajačica olimpijske medalje Fuentes je objasnila da je njena plivačica izgubila svest zbog napora za vreme nastupa.

„Samo je imala vodu u plućima. Jednom kada je počela da diše sve je bilo u redu“, dodala je, kazavši kako će se Alvarez odmarati u četvrtak, a u petak bi trebalo da  nastupi u ekipnom takmičenju, ako joj je lekari dopuste.

Za 25-godišnju Alvarez ovo je treće svetsko prvenstvo, a već se događalo da izgubi svest na takmičenju i to u kvalifikacijama za Olimpijske igre prošle godine u Tokiju.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.