Ovaj kolumnista portala “ Spektaktor“ je pre nekoliko dana napisao sjajan članak o dešavanjima u Melburnu i situaciji u kojoj se našao Novak Đoković, brzo se oglasio na Tviteru.

Ja sam Australijanac. Danas je prvi dan u mom životu kako sam srećan da vidim da moja zemlja u nečemu gubi!“, napisao je Mekfirson.

On je posebno naglasio.

Australiji je postala predmat podsmeha u protekle dve godine. Sada to svi znaju. Dovoljno sam star da se sećam da izabrani zvaničnici nisu šetali okolo i pretili zdravim građanima koji poštuju zakon„.

Ben Rotenberg, Novak Đoković
foto: Starsport, Printscreen

Mekfirson je odgovorio i čuvenom Novakom kritičaru Ben Rotenbergu inače novinaru “ Njujork tajmsa“

Povremeni važan podsetnik, Đoković je svu ovu komplikaciju mogao jednostavno da zaobiđe da se vakcinisao kao 97 odsto njegovih kolega„.

Na to mu je Mekfirson odgovorio.

Da. I sve što je trebalo da uradi je da se odrekne svoje telesne autonomije, i sva ta komplikacija bi bila izbegnuta„, poručio je ironično australijski novinar.

Novak Đoković, Australian open, AO, prvi trening
foto: Twitter

Podsetimo najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je u ponedeljak rano ujutru po srpskom vremenu Vladu Australije i time dobio mogućnost za ulazak u zemlju i nastup na Australijan openu.

Iako bi odluka suda trebala da bude poslednja u haosu koji traje već sedam dana, ona je za sada samo nastavak priče oko Novaka Đokovića u Melburnu.

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije.

Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu.Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku.

Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji.

Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek.

Ali, ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića.

Kurir sport

Kurir

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *