Nakon šestodnevnog maltretiranja, srpski teniser je danas konačno izašao na slobodu i kročio na teren „Rod Lejver“ arene, na kojoj je do sada u devet navrata podizao trofej namenjen pobedniku „Ozi opena“.

Sudija Entoni Keli izrekao je danas presudu u korist Đokovića kome je vraćena viza, a Australija bi mogla skupo da plati za svoje nepromišljene postupke.

Prema pisanju australijskog portala „Fox sports“, neosnovano zatvaranje srpskog tenisera i haos koje je ono izazvalo, bi australijske poreske obveznike moglo da košta oko 500.000 dolara, na osnovu sudskih troškova.

Partner poznate advokatske firme „ Thomson Geer Lawyers“, Džastin Kvil, smatra da bi ovaj slučaj mogao da se dodatno oduži i posle izricanja presude i da će što duže on traje, više i koštati Australiju.

Vidite, ako ne bude žalbe, troškovi će verovatno biti oko 250.000 dolara. Ipak, ako je bude, troškovi bi mogli premašiti 500.000 dolara – rekao je Kviluoči suđenja i dodao:

Ako Novak pobedi pred sudom, 250.000 dolara će otići na državne advokate i verovatno nekoliko stotina hiljada Đokoviću da plati svoje pravne troškove. Tako se približavamo sumi od pola miliona i to samo ako ne bude dodatne žalbe, rekao je Kvili uoči suđenja.

Kvil je takođe predvideo ishod suđenja, istakavši da očekuje da srpski teniser dobije ovaj spor. To se na kraju i desilo, a sada ostaje da se vidi kakve će konsekvence snositi Australija.

Novak Đoković, Australija, Suđenje
foto: EPA Alessandro Di Marco, Shutterstock

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je u ponedeljak rano ujutru po srpskom vremenu Vladu Australije i time dobio mogućnost za ulazak u zemlju i nastup na Australijan openu.

Iako bi odluka suda trebala da bude poslednja u haosu koji traje već sedam dana, ona je za sada samo nastavak priče oko Novaka Đokovića u Melburnu.

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije.

Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu.Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku.

Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji.

Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek.

Ali, ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića.

Kurir sport

Kurir

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *