Sada je i zvanično sagi došao kraj, Kilijan Mbape ostaje u Parizu i to najmanje do 2025. godine.

Fudbalska Evropa je prethodnih dana sa nestrpljenjem isčekivala konačnu odluku Kilijana Mbapea, koga su svi već videli kao novog igrača Real Madrida. Ipak, supetalentovani Francuz je u poslednjem momentu promenio mišljenej i potpisao novi trogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom.

– Zaista sam srećan što nastavljam avanturu u Pari Sen Žermenu. Ostati u Parizu, u mom gradu… Nadam se da ću nastaviti da radim ono što volim sa svima vama i da ćemo osvajati titule zajedno! Hvala vam puno. Ovo je moj dom, moj grad, kako sam uvek govorio. Nastavljam sa Pari Sen Žermenom, da zajedno osvajamo titule – rekao je Mbape po potpisu novog ugovora.

Sreću nije skrivao ni predsednik „svetaca“ Naser Al Kelafi nije žalio para ne bi li ubedio napadača da ostane na „Parku Prinčeva“.

-Ponosan sam što vam donosim ovu prelepu vest: Kilijan Mbape je potpisao ugovor do juna 2025. godine sa Pari Sen Žermenom- blistao je prvi čovek pariškog kluba.

Prema vestima koje dolaze iz evropskih medija, PSŽ je samo za potpis novog ugovora Mbapeu isplatio vrtoglavih 180.000.000 evra dok će fudbaler na godišnjem nivou zarađivati 50.000.000 evropskih novčanica neto.

Neposredno pre nego što je produžetak saradnje između PSŽ-a i Mbapea ozvaničen, reagovao je prvi čovek šanske La Lige, Havijer Tebas, koji je najavio tužbu protiv francuskog tima.

Tebas se zapitao odakle „svecima“ toliki novac nakon što su imali gubitke od 700.000.000 evra u poslednjih nekoliko sezona, a imaće i više od 600.000.000 rashoda na plate igrača. 

– To je uvreda za fudbal. Al-Khelafi je opasan koliko i Super liga – rekao je tom prilikom prvi ćovek La Lige.

18 35

Mnogo je bure podigao potpis mladog Francuza.

Kilijan Mbape slavi gol Real Madridu (Photo: Profimedia/Jose Breton/NurPhoto)

12 05

Kilijan Mbape, jedan od najboljih fudbalera današnjice, blizu je da napravi veliki preokret u karijeri.

Florentino Perez

17 12

Da li ste ga prepoznali?

Kilijan Mbape

10 55

Saga oko transfera Kilijana Mbapea traje skoro pola godine, a kako vreme prolazi, postaje sve iritantnije posmatrati ponašanje supertalentovanog Francuza.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.