Predsednica Vlade Srbije razgovarala je večeras sa premijerom Australije Skotom Morisonom o trenutnoj situaciji u vezi sa Novakom Đokovićem, zatražila da najbolji teniser sveta ima fer tretman australijskih vlasti, kao i da se poštuju sva njegova prava, saopšteno je iz vlade.

„Predsednica Vlade je apostrofirala da je Republika Srbija u potpunosti spremna da pruži sve garancije Australiji, ukoliko su one potrebne“, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, ona je u telefonskom razgovoru sa australijskim premijerom razmenila sve informacije, a posebno je istakla važnost uslova za treniranje i fizičku pripremu za predstojeće takmičenje, s obzirom da Novaku Đokoviću prethodnih dana nije bilo dozvoljeno da trenira, a turnir u Melburnu počinje ovog vikenda.

Brnabić je takođe, kako se navodi, zamolila Morisona da budu u direktnom kontaktu u narednim danima i da sve informacije vlade Srbije i Australije razmenjuju direktno.

„Premijer Morison je ovaj predlog prihvatio, a postignut je i dogovor da dva premijera razgovaraju ponovo u narednim danima. Brnabić je zamolila svog australijskog kolegu da učini sve što je u njegovoj moći, kako bi Novak Đoković imao ljudski i dostojanstven tretman u Australiji, sve vreme trajanja njegovog boravka“, navedeno je u saopštenju.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *