Partizan će platiti ono što duguje Crvenoj zvezdi, ali crno-beli smatraju da je ova odluka neosnovana i da nije potkrepljena dokazima.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zabranila je Partizanu registraciju novih igrača svih uzrasta u trajanju od tri meseca zato što klub iz Humske nije platio Crvenoj zvezdi oko 6,8 miliona dinara zboh neplaćanja naknade štete „crveno-belima“, koju su napravili navijači „crno-belih“.

Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, smatra da ta odluka nije na mestu.

 – Crvena zvezda nas je prijavila za te dve utakmice i bez ikakvih dokaza je Disciplinska komisija FSS odlučila da moramo da platimo 6,8 miliona dinara za uništene stolice. To je jedna budalaština i nefer presuda – rekao je Vazura za Tanjug.

Pojasnio je i zbog čega smatra da odluka nije osnovana, te najavio novi način funkcionisanja crno-beli.

– Mi do sada nismo imali slučajeve da jedni drugima naplaćujemo. Međutim, od sada će početi da se broji svaka šteta. Nema nikakvih problema, Partizan će isto brojati štetu kad budemo igrali derbi. Disciplinska komisija FSS je donela takvu kaznu na osnovu onoga što je Crvena zvezda prijavila. Mi smo se žalili redovnom sudu i sigurno smo da ćemo oboriti tu presudu. Ne postoji nijedan egzaktni dokaz koliko je stolica uništeno. Oni su dali jedan okviran broj, FSS je to prihvatio. Po nama to nema nikakve logike. Platićemo kaznu, ali će redovni Sud presuditi u našu korist i vratiće nam deo sredstava. To je ogromna cifra. Videli smo slike, toliko nije bilo uništeno stolica, ali je Disciplinska komisisija FSS to prihvatila i odredila je kaznu Partizanu – rekao je generalni direktor Partizana.

Uplata je obavljena u petak, kako bi Partizan mogao normalno da funkcioniše.

– Platićemo Zvezdi i nećemo imati nikakav problem sa registracijom igrača. U ovom trenutku to nam nije potrebno, jer smo sve igrače koje smo do sada doveli registrovali. Za Partizan nije završen prelaznii rok – najavio je Vazura nove potpise u Humskoj.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.