Danas bez odluke o eventualnom deportovanju Đokovića.

Najbolji teniser sveta se protekle noći po srednjoevropskom vremenu oglasio zvaničnim saopštenjem u kome je pojasnio šta se dešavalo od trenutka kada je dobio pozitivan test na koronavirus (16. decembar), a priznao je da je intervju za Ekip dao u trenutku kada je znao da je zaražen. Novak je napomenuo da je sve vreme nosio masku, osim kada se fotografisao.

Povezane vesti

Australijaski mediji prenose da je malo verovatno da će danas biti donešena odluka o Đokovićevoj vizi. Njegov pravni tim je podneo pravne podneske relevantne za potencijalno ukidanje njegove vize.

„Naravno, to će uticati na vremenski okvir za odluku,“ rekao je portparol ministra za imigraciju na čijem čelu je Aleks Hok.

Inače, prvi igrač sveta je u sredu odradio trening na Rod Lejver Areni i sparingovao je sa jednim mladim australijakim teniserom.

Đoković je da podsetimo u Australiju stigao prošle nedelje na osnovu medicinskog izuzeća jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, a viza mu je odmah po dolasku u Melburn poništena. Kao razlog je navedeno to da to što je preležao koronavirus nije dovoljan osnov za vizu, zbog čega je pet dana proveo u smeštaju namenjenom za azilante.

Zaprećena kazna zatvora tri godine

Prema zakonu Republike Srbije o kršenju zdravstvenih protokola tokom epidemije zaprećena kazna zatvorom je do tri godine.

Izvor : Print screen

Prvi reket sveta je u ponedeljak izvojevao pobedu pred sudom, koji mu je odobrio vizu, ali i dalje postoji mogućnost da ministar za imigracije Aleks Hok donese odluku suprotnu tome i deportuje ga. Otkako je izašao na slobodu, Đoković je počeo sa treninzima u Melburnu u nadi da će moći da pokuša da osvoji 10. titulu na Australijan Openu, koji počinje u četvrtak.

Posle odluke suda da mu dozvoli boravak u Australiji svi dokumenti koji se tiču njegovih pozitivnih i negativnih testova, kao i formulara za vizu, postali su javno dostupni, a u njima je bilo mnogo konfuznih informacija. One su bile u vezi sa time kada je tačno bio pozitivan, kako je bio u javnosti uprkos tome, gde je tačno boravio od tada do dolaska u Australiju, a u svom saopštenju se osvrnuo na sve to.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *