Kompletirana je druga runda u TOP 12 fazi takmičenja u grupi 1. Danska je pobedila Hrvatsku sa 24:21, Holandija je savladala Crnu Goru sa 34:30, a Island je nadigrao Francusku sa 29:21.

Iako je poražena od Holandije, Crna Gora se našla u situaciji da može da stigne do polufinalu, a da pri tome sudbinu drži u svojim rukama. Naime, u slučaju da izabranici Zorana Roganovića pobede Francusku i Island, došli bi do borbi za medalju. Naravno da to neće biti lako ostvariti, naprotiv, ali dok postoji nada, nema nikakve dileme da će se popularni „lavovi“ boriti da san pretvore u javu.

Danska je vodila veliku borbu protiv selekcije Hrvatske, ali je pokazala više u oba smera, na kraju je zaslućeno slavila sa 27:25 (12:11). Najefikasniji u sastavu Danske, bili su Mikel Hansen sa osam, Emil Jakobsen sa šest i Matijas Gidsel sa pet golova. Kod Hrvatske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Marino Marić sa sedam, Tin Lučin sa četiri i Ivan Martinović sa tri gola.

U narednom kolu grupe 1, snage će 24. januara odmeriti Crna Gora i Francuska, Island i Hrvatska, odnosno Danska i Holandija.

Hrvoje Horvat
Izvor : REUTERS/Ognen Teofilovski via Guliver

Tabela: Danska šest, Francuska i Island po četiri, Crna Gora i Holandija po dva, Hrvatske je bez bodova.

Što se grupe 2 tiče, utakmice treće runde su na programu 23. januara, a snage će odmeriti: Poljska – Rusija, Nemačka – Švedska, Španija – Norveška.

Tabela: Španija šest, Norveška i Švedska po četiri, Nemačka i Rusija po dva, Poljska je bez bodova.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *