Autor: Darko Mitrović

utorak 23.08.2022.

10:36

Izvor: Sportske.net, waterpoloserbia.org

Na spisku selektora Dejana Savića nalazi se 15 igrača, i to:

Dimtrije Strajo Rističiević (Panatinaikos, 50 utakmica), Dušan Mandić (Novi Beograd, 221 utakmica/354 gola), Radomir Drašović (Novi Beograd, 75/53), Sava Ranđelović (kapiten, Vašaš 196/80), Đorđe Vučinić (Novi Beograd, 18/28), Nemanja Vico (Radnički, 71/45), Strahinja Rašović (Novi Beograd, 113/190), Petar Velkić (Ortiđa, 18/13), Luka Pljevančić (Radnički 18/4), Marko Radulović (Radnički, 26/33), Ognjen Stojanović (Šabac, 44/49), Viktor Rašović (Novi Beograd 121/79), Lazar Dobožanov (Radnički 38), Stefan Branković (Radnički, 10/3), Vasilije Martinović (Novi Beograd 14/13).

Kao što možete da primetite, ekipa je izmenjena u odnosu na onu koja je nastupila nedavno na Svetskom prvenstvu, a ako je uporedimo sa onom koja je prošle godine na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila zlato, ostala su samo trojica igrača iz tog šampionskog sastava – Dušan Mandić, Sava Ranđelović i Strahinja Rašović.

Razlog za ove najnovije promene su problemi sa povredama pojedinih igrača, poput Nikole Jakšića i Đorđa Lazića.

“Odavno zdravstveni problemi nisu uticali na tok priprema kao ove godine. Do poslednjeg trenutka se čekao stav lekara oko povreda Dušana Mandića, Nikole Jakšića, Đorđa Lazića i Đorđa Vučinića. Odluka je da Mandić koji je bio bolestan i Vučinić mogu u Split a da bi odlazak Jakšića (mišić na ruci) i posebno Lazića (leđa) bili rizični i Savić je doneo odluku da momci nastave oporavak kod kuće.

Tako će Srbija u Splitu imati samo trojicu „zlatnih“ olimpijaca Mandića, Ranđelovića i S.Rašovića i po tome će biti sigurno tim sa najviše noviteta. Prvi put će na zvaničnim takmičenjima igrati ne računajući Svetsku ligu igrati Vučinić, Velkić, Pljevančić, Branković i Martinović dok će debi na Evropskim prvenstvima imati još Rističević, Strahinja Rašović, Drašović, Radulović, Stojanović i Dobožanov. Viktor Rašović, Vico, Mandić i  Ranđelović su bili u sastavu koji je 2018. u Barseloni osvojio zlatnu medalju. Od njih četvorice Viktor Rašović nije igrao u Budimpešti pre dve godine“, saopštio je Vaterpolo savez Srbije.

Naš tim će na Evropskom prvenstvu startovati u ponedeljak od 12 časova, utakmicom prvog kola Grupe D protiv Izraela. Dva dana kasnije rival našim “delfinima“ biće selekcija Mađarske, a 2. septembra Srbija će se sastati sa Slovenijom. 

Kao i na Svetskom prvenstvu, pobednici grupa direktno idu u četvrtfinale, a drugo i trećeplasirani će morati u osminu finala.

Kako ste i navikli, AdmiralBet je već objavio kvote za Evropsko prvenstvo. Prvi favorit za titulu je Španija sa kvotom 2.75, sledi Italija sa 3.00, a kvote na Srbiju i Hrvatsku su identične u ovom trenutku – 5.00.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.