Foto: Andrew LEESON / Profimedia

Šta god da se desi narednih sati ili dana u Australiji, Novak Đoković je veliki pobednik nad sistemom te države.

Stigao je u Melburn pre pet dana želeći da se takmiči na Australijan openu uz svu potrebnu papirologiju zbog striktnih mera kovid pandemije, a onda završio u pritvoru, pa i „zatvoru“ kako su nazvali migrantski hotel u kom je do danas boravio članovi njegove porodice.

Dan dolaska u Melburn je bio poslednji kada je u javnosti likom bio Đoković – sve do ovog momenta:

Novak Đoković ispred suda u Melburnu Foto: Andrew LEESON / Profimedia
Novak Đoković ispred suda u Melburnu

Novak je na federalnom sudu Viktorije pobedio, vraćen mu je pasoš, ostale lične stvari i biće plaćena novčana naknada, te je sada slobodan čovek u Melburnu i ima australijsku vizu. Videćemo hoće li se i takmičiti na Australijan openu i ispisati istoriju 21. osvojenim grend slemom, te uraditi nešto što niko nije, ali je pored toga zabeležio veliki trijumf.

Đoković je danas fotografisan u Melburnu nakon što ga danima nije bilo, a sada sledi nastavak borbe sa australijskim vlastima koje su zapretile da pored sudske odluke Srbin može da bude deportovan.

Video: Kolo u Melburnu ispred hotela u kojem je Novak

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *