Proširuje se istraga slučaja „Novak Đoković“ u Australiji.

Tamošnje vlasti i dalje sumnjaju u pojedine detalje njegovog PCR testa, datuma kada je dobio pozitivan nalaz, ali i okolnosti odlaska u Španiju iz Srbije, kao i moguće lažiranje testa na koronavirus.

Najbolji teniser sveta je danas izdao saopštenje u kom se izvinjava zbog greške člana svog tima prilikom popunjavanja zahteva za vizu, ali i objašnjava zašto je i pored pozitivnog testa odradio intervju za L’Ekip.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Ipak, ne dotiče se puta u Španiju.

Tužilaštvo i dalje detaljno razmatra priložena dokumenta, a odluka neće biti doneta ove srede.

Pod istragom je i pitanje da li je Đokovićev pozitivan rezultat izmanipulisan pošto su se pojavile različite informacije oko vremena rezultata PCR testa.

– U svojoj izjavi pod zakletvom, Đoković je rekao da je ‘testiran i dijagnostifikovan’ 16. decembra. Ministarstvo unutrašnjih poslova sada ispituje ovo nepoklapanje informacija, a kazna za davanje lažnih dokaza prema Zakonu o zločinima je kazna zatvora od pet godina – navodi list „The Age“.

NE PROPUSTITE

(Espreso)

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *