Fajnal-for košarkaške Evrolige trebalo bi maja 2022. godine da bude održan u Beogradu. saznaje „Mozzart Sport“

Vest još zvanično nije potvrđena, ali su su izgledi da će prestoni grad Srbije kao i Štark Arena ponovo ugosititi četiri najbolja evropska tima, baš kao i u kasno proleće 2018. godine kada je trijumfovao madridski Real, savladavši u finalu Fenerbahče.

Kako saznajemo konkretni koraci su već učinjeni, pa je rukovodstvo Evrolige blizu konačne odluke da fajnal-for Evrolige iz Berlina preseli u Beograd

Kada je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio pre nekoliko sedmica da će se Beograd kandidovati za organizaciju završnog turnira Evrolige, svi su na prvu loptu pomislili na 2023. godinu.

Goran Vesić
foto: Zorana Jevtić

Posebno, što je bord Evrolige još prošle godine da domaćinstvo za ovu sezonu dodeli Berlinu. Međutim, u poslednjih nekoliko sedmica došlo je do preokreta.

Prema saznanjima “ Mozzartsporta“ Vesić je tokom prošle nedelje pregovarao sa Evroligom i ponudio da Beograd zameni Berlin jer zbog epidemioloških mera u glavnom gradu Nemačke ne bi bilo omogućeno prisustvo publike. Sa druge stane Beograd je dao Evroligi garancije da će na turniru u Areni moći da prisustvuju navijači, ali samo uz validnu potvrdu o vakcinaciji.

To je bilo dovoljno ljudima iz Barselone da praktično donesu odluku o premeštanju fajnal-fora Evrolige u prestoni grad Srbije. Ostale su samo još sitnice i detalji da ceo posao dobije i ozvaničenje.

Prema istim informacijama preko 90 odsto ugovora Beograda i Evrolige je usaglašeno i očekuje se da u narednim danima budu rešena sporna pitanja. Beograd je ponudio prisustvo publike uz obaveznu vakcinaciju, medicinske protokole i besplatne testove za ekipe i zvaničnike, fiksne cene hotela što je mnogo više od onoga što Berlin u ovom trenutku može da ponudi.

Arena, Beogradska arena
foto: Printskrin

Još jedan detalj išao je u prilog Srbiji i glavnom gradu. Poučen iskustvom od prošle godine kada su se do poslednjeg dana za organizaciju završnog turnira takmičili Beograd i Istanbul, Goran Vesić je sada čelnicima turskog megapolisa ponudio džentlmenski dogovor. Naime, plan je da Istanbul sada stane iza kandidature Beograda, a da Beograd podrži želju Istanbula da organizuje fajnal-for 2023. godine. Baš tada turski Savez i tamošnja košarka slave vek postojanja.

Da je cela stvar praktično već dogovorena govori i sledeći podatak – očekuje se da početkom naredne nedelje na poziv Gorana Vesića dođe Đordi Bartomeu.

Đordi Bartomeu
foto: Profimedia

Tim Beograda koji pregovara danima uz Vesića čine Goran Šašić, sekretar Udruženja trenera Evrolige i Goran Grbović, direktor Štark Arene.

Kurir sport / Mozzartsport

Kurir

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *