FIFA i UEFA su zajedno odlučile da se svim ruskim timovima, bilo reprezentativnim ili klupskim, suspenduje učešće u FIFA i UEFA takmičenjima do daljeg.

FIFA je na svom zvaničnom sajtu objavila sledeće saopštenje:

„Nakon prvobitnih odluka koje su usvojili Savet Svetske fudbalske federacije (FIFA) i Izvršni komitet Evropske fudbalske unije (UEFA), a koje su predviđale donošenje dodatnih mera, FIFA i UEFA su danas zajedno odlučile da se svim ruskim timovima, bilo reprezentativnim ili klupskim, suspenduje učešće u i FIFA i UEFA takmičenja do daljnjeg.

Ove odluke danas su usvojili Biro Saveta FIFA i Izvršni komitet UEFA, odnosno najviši organi odlučivanja obe institucije o ovako hitnim pitanjima.

Fudbal je ovde potpuno ujedinjen i pun solidarnosti sa svim pogođenim ljudima u Ukrajini. Oba predsednika se nadaju da će se situacija u Ukrajini značajno i brzo popraviti kako bi fudbal ponovo mogao da bude vektor jedinstva i mira među ljudima“, stoji u zajedničkom saopštenju FIFA i UEFA.

Ranije danas svetski mediji su objavili da je FIFA podržala preporuku MOK da se „ruskim i beloruskim sportistima i zvaničnicima zabrani učešće u bilo kakvim organizovanim međunarodnim takmičenjima„.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *