Foto: John Salangsang / Profimedia

Češka teniserka Renata Voracova deportovana je iz Australije.

Deluje da je upravo ona bila kolateralna šteta celokupne sage oko Novaka Đokovića i odbijanja njegova vize, pošto je ona pravo nastupa na predstojećem Australijan openu stekla kroz medicinsko izuzeće, baš kao i srpski teniser.

Priča oko prvog reketa sveta već je dosta puta ispričana, a nakon što je obelodanjeno da je na isti način sedam dana ranije Čehinja ušla u Australiju, ubrzo se i ona našla u „hotelu užasa“, zajedno sa Đokovićem.

Renata Voračova Foto: Mario Cruz / EPA;
Renata Voračova

Na odluku da bude deportovana Voracova se nije žalila, pa se već nalazi kod svoje kuće u Češkoj.

– Moja situacija je drugačija od Novakove, ja nemam njegovo iskustvo. Novak je broj jedan, ima ekonomsku sigurnost… Kada mi je rečeno da je moja viza poništena i kako će biti teško da je dobijem nazad – za mene nije bilo smisla da uopšte ostajem u Australiji. Htela sam što pre da se vratim kući, počela je teniserka za češki „Denik“ i nastavila:

– Osećala sam se kao da sam u filmu, bilo je to dugo ispitivanje sa instrukcijama poput ‘obuci se’ i ‘skini se’. Ne mogu više o tome da razmišljam. Plakala sam kad su mi poništili vizu, ništa mi nisu rekli…

Rranata Voračova Foto: Horacio Villalobos / EPA;
Rranata Voračova

Možda i najgore od svega jeste to što je češka teniserka uhvaćena tek nakon sedam dana, kada je već odigrala jedan pripremni turnir i pripremala se za sledeći.

– Sigurno ću tražiti kompenzaciju od Teniskog saveza Australije, i to ne malu, sigurno stotine hiljada kruna. Sam put me je koštao oko 2,500 evra. Nadam se da će pristati da ih ne bih tužila, poručila je Voracova.

Dodala je i da se ne slaže sa Novakovom odlukom o vakcinaciji, ali da je ipak razume, te da će se pre svega zbog svoje porodice ubrzo odlučiti na taj korak.

Pročitajte još:

VIDEO: Novakova glasovna poruka

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *