Foto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Iz Francuske su stigle sjajne vesti za Novaka Đokovića!

Naime, ova zemlja je izmenila pravila vezana za svoj zeleni sertifikat, pa će prema novim propisima nastup na Rolan Garosu biti dozvoljen i nevakcinisanima ali pod uslovom da su preležali korona virus u prethodnih šest meseci.

Iako su prethodnih dana iz Francuske došle najave da Novak Đoković neće moći da nastupi na grend slemu u Parizu ukoliko ne bude primio vakcinu, situacija se ipak promenila. Francuske vlasti odlučile su da naprave određene izmene u svojoj politici vezanoj za zelene sertifikate, koje sada najboljem teniseru sveta donose „izuzeće“ od vakcinacije.

Naime, ljudi koji su u poslednjih šest meseci preboleli kovid mogu da neometano cirkulišu Francuskom, što znači da će Đoković bez problema moći da uđe u ovu zemlju, uzimajući u obzir da je dobio pozitivan test na koronu sredinom decembra, prenosi „Telegraf“.

To znači da barem do polovine juna važi njegova „propusnica“, taman dok Rolan Garos i bude potrajao u glavnom gradu Francuske. Upravo to je najnovija odluka francuske Vlade, koja je potom potvrđena u tamošnjem nacionalnom Parlamentu.

Od ponedeljka će svi sportisti morati na raspolaganju da imaju takozvani „super kovid-pasoš“, koji se dobija ukoliko su vakcinisani ili je prošlo barem 11 dana od oporavka od kovida, a ne više od šest meseci od tog termina.

Podsetimo, turnir u Francuskoj počinje 22. maja, a završava se 5. juna. Novak je pozitivan test na koronu dobio 16. decembra, a naša zemlja ima dogovor sa Francuskom, kao i svim zemljama Evropske unije, o međusobnom priznavanju sertifikata, tako da najbolji na svetu neće morati da brine oko svog ostanka u ovoj državi do 16. juna.

Pročitajte još:

Video: Tadić: Treba ići postepeno, stepenicu po stepenicu

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *