Osvajčica bronzane medalje sa evropskog seniorskog šampionata u skoku uvis, AngelinaTopić je proglašena je za najbolju mladu sportistkinju Evrope za 2022. godinu u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.

Nagrada “Pjotr Nurovski” dodeljuje se svake godine počevši od 2010, kada je nagrada ustanovljena i nazvana po tragično preminulom predsedniku Olimpijskog komiteta Poljske.

Angelina Topić
foto: OKS

Angelina je sjajna mlada takmičarka koja već nekoliko godina svojim vanserijskim rezultatima pokazuje ogroman potencijal i kvalitet. Na poslednje održanom Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju sa skokom od 1,93 m.

Naša talentovana skakačica se u 2022. godini nije zaustavila na ovim medaljama, već je na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju. Pored toga, Angelina Topić je ove godine nastupala i na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu gde je osvojila sjajno 9. mesto, pa se naša skakačica sa pravom našla u odabranoj grupi od 5 finalista za ovu prestižnu nagradu.

Angelina Topić
foto: OKS

Vidno raspoložena i sa osmehom nakon uručenja titule najboljeg mladog sportiste Evrope,Angelina Topić je izjavila:

Presrećna sam na osvojenoj nagradi koja će mi pomoći u daljoj karijeri i u svim daljim podvizima, i hvala svima što ste deo ove moje avanture“. Pored naše Angeline, u konkurenciji za ovu prestižnu nagradu našle su se još 3 devojčice i 1 dečak.

Drugoplasirana bila je skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija).Na trećem mestu bio je plivač Filipo Bertoni (Italija) dok je na četvrtom mestu bila veslačicaSofia Dalidu (Grčka) i na poslednjem, petom mestu gimnastičarka Daria Atmanov (Izrael).

Angelina Topić
foto: OKS

Angelina Topić je izrazila zahvalnost što se našla među nominovanima za osvajanje oveprestižne titule i dodala:

Osvajanje Evropskog prvenstva u atletici do 18 godina, osvajanje bronzane medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu i osvajanje bronzane medalje naseniorskom Evropskom atletskom prvenstvu u Minhenu kao najmlađa na terenu, a iznad svega, skok svetskog rekorda ostvario mi je životni san i to mi je pokazalo da sam sve svoje napore uložila u pravu perspektivu. Povrh toga, nominacija za nagradu Piotr Nurovski mi znači mnogo. Sve za šta sam se borila, sav naporan rad koji sam uložila, svi dobri i loši dani, sve suze radosnice i tuge, sve se skupilo da mi dokaže da je sve vredelo i samo me motiviše

Kurir sport

Kurir

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *