Zbog sumnje da su neovlašćeno organizovali klađenje, igre na automatima i onlajn klađenje, policija je uhapsila 16 osoba među kojima su i one sa juga zemlje – iz Pirota, Kuršumlije i Leskovca. Krivične prijave podignute su protiv još 31 osobe, a u akciji policije u 17 mesta širom zemlje, zaplenjeni su automati, računari, oprema za klađenje, kao i preko 1,2 miliona dinara i skoro 2.000 evra.

Na jugu su uhapšeni 52-godišnji S. M. i 30-godišnji A. F. iz Kuršumlije, 49-godišnji Piroćanac D. P. i 41-godišnji S. S. iz Leskovca, a pored njih, uhapšeni su i osumnjičeni u Somboru, Žablju, Novom Sadu, Mokrinu, Smederevu, Bajmoku, Baču, Čurugu, Velikoj Plani i Kragujevcu.

novac

Zaplenjo preko milion dinara i skoro 2.000 evra; foto: MUP

Oni se terete da su u neregistrovanim objektima neovlašćeno organizovali klađenje, igre na automatima, kao i preko sredstava elektronske komunikacije, dok su, kako se sumnja, novac od uplata igrača prisvajali i ulagali ga u nove neregistrovane objekte i aparate za igre na sreću. Protiv još 31 osobe biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile isto krivično delo – saopštavaju iz policije.

Akcijom policije, u saradnji sa Ministartvom finansija – Upravom za igre na sreću i nadležnim tužilaštvima, kontrolisana su 64 neregistrovana objekta, a o hapšenjima se oglasio i ministar Aleksandar Vulin

Ilegalno klađenje je pljačka budžeta, ali sa sobom povlači i neprijavljene radnike, ilegalnu prodaju alkohola, cigareta. Igrači ne mogu biti sigurni da će im dobitak biti isplaćen, a država je sigurna da će se porezi i doprinosi izbegavati. MUP je po prvi put pokrenuo organizovanu akciju borbe protiv ilegalnih kladionica i nastaviće sa njihovim iskorenjivanjem – rekao je Vulin.kladionica

Uhapšeno 16 osoba, četvorica sa juga; foto: MUP
Svi uhapšeni se terete za krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

Policija je u neregistrovanim objektima, saopštavaju, pronašla i oduzela 175 automata za igre na sreću, tehničke uređaje i opremu za priređivanje klađenja, televizore, kao i 1.258.780 dinara i 1.970 evra za koje se sumnja da su stečeni od uplata igrača.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *