Iskusni kladioničari podelili su svoja iskustva i igračima dali savete o sportskom klađenju. Neki od njih su dobili značajne sume novca pogađajući rezultate fudbalskih utakmica.

Kladioničar Tirke (62) iz beogradskog Dorćola za „Večernje novosti“ kaže da je naplatio desetak „maksimala“ pogađajući samo fudbalske rezultate.

Sigurno sam zaradio oko pola miliona evra. Poslednji veliki dobitak imao sam pre pet, šest godina u Beogradu. Tada maksimalne isplate nisu bile ovako velike kao sada, u milionima dinara, ali sam bio zadovoljan i sa tih nekoliko stotina hiljadarki po tikeru“, kaže Tirke.

Najžešći udarac zadao je kladionici „Stenli bet“ u Hrvatskoj pre deset godina, kada je na uloženih 140 kuna, odnosno 20 evra, osvojio čak 2,5 miliona kuna, što je oko 350.000 evra, a o tom dobitku je pisala i hrvatska štampa.

Tajne klađenja

Tirke je otkrio pravila kojih se pridržava kada popunjava tikete. „Pred svaki vikend obavezno kupim ‘Tip’ i ostalu sportsku literaturu. Sve analiziram i izvučem 40 najzanimljivijih parova koje bih igrao, uporedim kvote. Onda prvo eliminišem utakmice na kojima kladionica daje bolju ponudu nego što je realno. Ko danas daje nešto za džabe? Nikad ne igram prvu i poslednju utakmicu u ponudi. Ignorišem kvote ispod 1,65, da male kvote dolaze, svi bi pare uzimali. nikad ne stavljam duele prve dve i zadnje dve ekipe na tabeli, to su montaže, tu se igrači najviše upecaju. ne igram favorite, više od dva meča iz jedne lige, ne mešam babe i žabe, odnosno male i velike kvote…

Živeo sam raije pola godine u Beogradu, pola u Rovinju. Tamo sam u omiljenoj kladionici napravio haos. Uplatio sam deset identičnih tiketa sa deset istih parova i na svakom ‘zakačio’ maksimalnu isplatu. Kada je trebalo da podignem novac, procedura je bila takva da sam morao da idem u Zagreb, u centralu kladionice„, priča Tirke.

Tamo je rekao da je igrao sa prijateljima, ali je tražio da novac bude uplaćen na jedan račun i pare su legle po dogovoru, sve je, kaže, bilo korektno.

Tirke ima i dokaze, kopirao je tikete i isečke iz novina, a seća se i da je jedna službenica u centrali kladionice zakukala: „Šta nam to uradiste„.

„Utešio sam je da su imali sreće što nisam bio pri parama, jer obučno uplaćujem 20 istih tiketa. Više nije ništa pitala“, seća se Tirke.

On je igrao kao levo krilo u klubu Dorćol i bio je velika nada dok mu nije stradalo koleno. U fudbalu sve prati do tančina, ali kao glavni razlog za svoje kladioničarske uspehe navodi sreću.

Sreća je presudna, faktor broj jedan. Jednostavno, bio sam taličan. Imam svojih 14 pravila kada sastavljam tikete, za premiju je potrebno da se poklopi milion kockica. Moji ulozi nisu veliki i svima preporučujem da ne pokušavaju da velikim parama jure dobitke. Ni u jednoj igri na sreću. Iz iskustva znam da je kocka najskuplji i najgori porok. Strasnom kockaru je i džak para dnevno malo da bi zadovoljio svoju potrebu“, kaže Tirke.

TENISKI EKSPERT DARE

Dare (34) je predstavnik mlaže garde „žestokih“ igrača u kladionici. Igra uživo, preko interneta, telefona… On radi kao menadžer u jednoj kladionici.

Moja specijalnost su singlovi, kao i klađenje uživo. Dok mi se nije rodio sin, stavljao sam i po nekoliko hiljada evra na utakmicu koju izaberem. Sada sam prikočio, ali i dalje sam u igri“, kaže Dare.

Dare je veoma proračunat prilikom ulaganja i oduvek je imao svoj „štek“ sa kojim je raspolagao pedantno, kao da održava račun u banci i zato je u debelom plusu.

Disciplina u klađenju je najvažnija. Ko srlja i ne zna da se kontroliše kada gubi, brzo propada. Takvi se upropaste, zadužuju na kamatu, stave sve na doboš. Ovo je opasna igra. Prestao sam da pijem pre nekoliko godina, jer kada sam ‘cirke’, previše ‘opustim ruku’, počnem da se glupiram padam i bacam pare2, kaže Dare.

On je ekspert za fudbal, košarku ali je verovatno broj jedan u Beogradu za teniske mečeve.

„Mnogo volim tenis, on mi je najprofitabilniji. Kada je Đoković bio na početku karijere, stavljao sam pre nekog turnira 400, 500 evra da će biti pobednik. Kvote su u početku bile velike, preko četiri, pet… Zahvalan sam Noletu, lepe mi je pare doneo“, kaže Dare.

MAESTRO ZA PRELAZE

Ovaj igrač poznat je na Paliluli kao Maestro. Uskoro će napuniti 60 godina, ali ponosno ističe da nema ni dana radnog staža.

Sudbina ga je pomazila, nasledio je nekoliko nekretnina koje su mu omogućile solidan i opušteniji život.

Poznat je po tome što je u vreme bivše Jugoslavije pogodio „trinaesticu“ na sportskoj prognozi.

„Kakva su to vremena bila… Dobio sam pravo malo bogatstvo, godinu dana sam putovao i uživao od tih para. Prošao bih još bolje da nisma podelio nagradu sa još jednim dobitnikom“, kaže Maestro.

On listu proučava satima, kao da polaže ispit na fakultetu. Majstor je da nanjuši remi, veliku kvotu, prelaze X-1, X-X, pa ih raspoređuje u brojne sisteme.

Često se žali da mu fali jedan ili dva para da „zabode maksimalu“, ali je, isto tako, redovan na kasi.

Poslednji put sam jak tiket naplatio 2012. godine na Kupu Afrike. Čekao sam nulu u finalu između Zambije i Obale Slonovače. Utakmica se završila 0:0„, seća se Maestro.

Vlasnik kladionice se hvatao za glavu. „Spremaj lovu, ovde nema golova ni za vodu„, rekao mu je Maestro 20 minuta pre kraja utakmice, pišu „Novosti“. 

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *