Dobri sportisti se uzdaju u kvalitet, oni lošiji stalno pričaju o (ne)sreći. Iz „Dvoznaka“ kažu da isto vredi i za igrače sportske kladionice…

Jedna od najvećih i najčešćih zabluda u svetu sportskog klađenja jeste: to je igra na sreću!

Doduše, ona zaista može to da bude ukoliko to sami dozvolite.  Većina igrača upravo to radi, pa kasnije za gubitak novca optužuje nesreću ili manjak sreće. Kako su sreća i nesreća prilično subjektivna osećanja, u poslu ih je najbolje zaobići.

„Klađenje na jednu utakmicu uistinu može da nosi predznak sreće ili nesreće. Ako pričamo o ozbiljnom i pametnom klađenju, tada tome nema mesta. Na primer, ako Majkl Džordan i ja na košarkaškom terenu gađamo trojke, u jednom šutu ga možda pobedim. On tu jednu možda promaši, ja svoju pogodim i to je zapravo sreća. Ako gađamo 100 trojki, nema šanse da ga pobedim“, ističe Tomislav Đerek, pokretač portala Dvoznak.com, koji će vam pomoći da postanete „Majkl Džordan’ u svetu klađenja.

Pametno = uspešno = profitabilno. Klađenje nije jednostavno. Kontinuiranom zaradom se može pohvaliti tek 2 odsto igrača. Šta je potrebno da budete među njima?

„Pod pretpostavkom da imate novac za klađenje, ključne su vam informacije. Da biste ipak te informacije naplatili što je bolje moguće, poželjno se kladiti u više različitih kladionica zbog razlika u kvotama, kao i to da naše prognoze uplaćujete odmah nakon što ih objavimo. Mi vam informacije dajemo, na ovo drugo ipak ne možemo uticati. Tu je stvar svakog pojedinca hoće li se pretvoriti u ‘Džordana’ ili će ostati ‘ziheraš’ sa školskog igrališta“, kaže Đerek.

Iz njegovih reči je jasno da većina igrača potcenjuje težinu ozbiljnog i pametnog klađenja. Mnogi misle kako je dovoljno prosečno ili tek nešto iznadprosečno poznavanje sporta za pune džepove. Da je tako, ne bi zarađivalo samo dva odsto onih koji se klade…

„Svi pretplatnici koji su se pridržavali naših predloga su u plusu. Da li je taj plus veći ili manji od našeg statističkog obračuna (više od 100 hiljada evra profita u dve i po godine sa uplatama od 20 evra po jedinici uloga), zavisi najpre od njihovih navika. Onaj ko odvoji popodne desetak minuta za klađenje je u lošijoj poziciji od onoga koji je odvojio nekoliko sati ujutru, kada kladionice objavljuju ponudu. Mi ne tvrdimo da se u klađenju krije ‘laka lova’, ali smo sigurni da se na taj način može zarađivati“, za kraj poručuje osnivač „Dvoznaka“.

Ekipa Dvoznaka više od dve godine ruši predrasude koje prate sportsko klađenje. Jedna od njih je i ta famozna ‘sreća’ koju stalno prozivamo kada ekipa na koju smo se kladili pogodi stativu ili promaši slobodno bacanje. I Džordanu je znalo ‘izaći slobodno bacanje, pa je na kraju svejedno upisao 32.292 poena u NBA ligi.

(Ne)Sreća s tim nema nikakve veze, poručuju iz „Dvoznaka“.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *