I pored toga, očekuje se da će čak milion turista doći u Katar tokom najveće fudbalske smotre na svetu.

Kako prenosi RTS, ukoliko budete išli da gledate Srbiju znajte da to može, ako ne poštujete pravila, skupo da vas košta, jer duga je lista zabrana za turiste u ovoj zemlji.

U Katar nećete moći da unesete: svinjsko meso, elektronske cigarete, vejpove, alkohol, religijske knjige i predmete, pornografski materijal i naravno narkotike.

 

Alkohol ćete moći da pijete tri sata pre nego što meč počne, odnosno sat pošto se utakmica završi. Osim toga, čaša piva će vas koštati najmanje 13 dolara u zonama za konzumaciju, a ukoliko pivo naručite u hotelu, može koštati i 80. 

 

Policija neće tolerisati nijedan vid snimanja i fotografisanja religijskih mesta, vojnih baza, policijskih stanica i gradilišta.

 

Zakon o privatnosti je jako strog u ovoj zemlji pa možete biti lako uhapšeni zbog objavljivanja na društvenim mrežama ukoliko ono što kačite neko shvati uvredljivo.

 

Ono što vas još može smestiti u zatvor je: ispijanje alkohola van zona koje su za to predviđene, klađenje, psovanje, pljuvanje i svaki vid fizičke bliskosti na javnom mestu.

 

Da bi izbegli hapšenje svojih sunarodnika, Englezi u Dohu šalju specijalizovane „čuvare mira“ koji će sprečavati turiste da krše zakone o moralu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *