Australijski sudija Entoni Keli izdao je sudsku naredbu da se slučaj Novaka Đokovića prebaci Saveznom sudu, a prvim saslušanjem na Saveznom sudu će predsedavati sudija Dejvid Džon O’Kalahan.

Na današnjem ročišćtu je potvrđen i dogovor da se srpski teniser u subotu ujutro po lokalnom vremenu u Melburnu, odnosno večeras oko 22h po srednjeevropskom vremenu, sastane sa zvaničnicima za imigraciju, kao i da do tada neće biti u pritvoru.

Prvo saslušanje na saveznom sudu, kojim će predsedavati sudija O’Kalahan, prebačeno je na subotnjih 10.15, odnosno noćas u 00.15 po našem vremenu.

Ko je sudija O’Kalahan koji će odlučiti o australijskoj sudbini najboljeg tenisera na svetu.

POVEZANE VESTI:

O’Kalahan se školovao na Univerzitetu u Melburnu i Jejlu.

Između 1982. i 1983. bio je saradnik sudije Kelija iz Saveznog suda Australije, pre nego što se preselio u Sjedinjene Američke Države na praksu u Salivan&Kromvel u Njujorku (1985) i Viggin&Dana u Konektikatu (1998-2000).

Postao je član Advokatske komore Viktorije 1986. i imenovan je za višeg advokata 2003. Dok je bio u advokatskoj komori, imao je široku praksu u federalnim i državnim nadležnostima, pojavljujući se u sudskim i žalbenim procesima, uključujući zakon o korporacijama, zakon o trgovačkoj praksi, zakon o prihodima, franšizno pravo, kapital, rudarstvo, energetika i ustavno pravo.

Bio je viši potpredsednik Saveta advokata Viktorije (2015-2016), predsednik Advokatske komisije za obrazovanje i profesionalni razvoj (2013-2016).

Između 1996. i 1998. bio je viši istraživač i gostujući predavač na Pravnom fakultetu Univerziteta Jejl, a trenutno je viši saradnik na Pravnom fakultetu u Melburnu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *