Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu sveta za 2021. godinu u izboru L’Ekipa.

Prvi put je srpski teniser dobio nagradu koju već decenijama dodeljuje francuski list. U istom izboru, najbolja sportistkinja je Ilejn Tompson.

U glasanju je Đoković daleko iza sebe ostavio Kejelba Dresela i Tadeja Pogačara, a među deset najboljih našli su se redom Julijan Alafilipe, Karsten Varholm, Tajson Fjuri, Aleksis Pantiro, Janis Adetokumbo, Maks Ferstapen i Robert Levandovski.

Neprikosnovena u glasanju u ženskoj konkurenciji, kao što je to bila i na Olimpiskim igrama u Tokiju bila je Ilejn Tompson.

Iza nje su, a u najboljih deset, ostale Klaris Anbegnenu, Ema Mekkeon, Keti Ledeki, Ema Radukanu, Tiril Ekhof, Lara Gut, Sifan Hasan, Sidni Meklahlin i Mikaela Šifrin.

L’Ekip nagradu za najboljeg sportistu Francuske dodeljuje od 1946, a od 1975. ova nagrada namenjena je najboljima na svetu. U izboru glasaju novinari iz L’Ekip grupe časopisa, a glasanje je tajno.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *