NA Skupštini FK Partizan, održanoj u ponedeljak, Miloradu Vučeliću ukazano je poverenje da i u narednih pet godina bude na čelu kluba.

МИЛОРАД ВУЧЕЛИЋ: Почаствован сам због новог председничког мандата у Партизану

Foto: N.Paraušić

– Dragi delegati Skupštine, partizanovci, prijatelji, kolege, imam istinsku potrebu da vam zahvalim, ovo je za mene velika čast i veliko priznanje. Neko bi rekao da ću nastaviti da sedim u fotelji, ali moram da kažem da funkcije u Partizanu više izgledaju kao sedenje na nekoj čeličnoj stolici, vrlo neudobnoj, sa nekim dodatnim bodljama, nego kao udobno sedenje u foteljama. Povremeno je ta stolica i užarena, nekad samo topla, nekad hladna, ali u svakom slučaju, ta veličina Partizana daje vrednost ovoj stolici, kakva god ona bila – rekao je Milorad Vučelić za sajt FK Partizan.

Prvi čovek lidera srpskog šampionata je zadovoljan radom u proteklih nekoliko godina.

– Većinu vas dobro poznajem, prošli ste kroz ovaj period od poslednjih sedam godina i imam veliko zadovoljstvo da, posle onih početnih događaja, gde je rad ove Skupštine odlikovalo mnogo toga što nije dolikovalo Partizanu, da se danas ovo odvija na ovaj način – usklađeno sa svim mogućim pravilima, zakonima, statutom, bez tenzije. Naravno da postoji neka tenzija, ali ona nije usmerena na međusobno nadmetanje, već na uspeh kluba, ka šampionskoj tituli i ka trofejima. Jedan od razloga skraćivanja mandata jeste da ničim ne dovodimo u pitanje uspeh koji smo postigli u ovoj minuloj sezoni.

Posebno se Vučelić zahvalio igračima i šefu struke Aleksandru Stanojeviću.

– O drugim stvarima smo govorili i na prethodnoj Skupštini kada sam podnosio izveštaj u kojem sam krajnje otvoreno govorio o svim našim traumatičnim situacijama, o svemu onome što je bilo iza Partizana, te nemam potrebu to da ponavljam. Iako je bilo događaja koji su u prethodnim godinama učinili dramatičnim okolinu kluba, drago mi je što mogu da se od srca zahvalim našim igračima, šefu stručnog štaba Aleksandru Stanojeviću, koji je uneo mir, našim navijačima, koji su dali ogroman doprinos uspehu Partizana u ovoj sezoni.

Ne krije prvi čovek kluba svoju dugogodišnju ljubav prema crno-beloj boji…

– Po statistikama, imali smo najuspešniju polusezonu u prebogatoj istoriji Partizana i zaista sam počastvovan. Kao što i često kažem – od svih velikih ideologija koje su protutnjale ovim prostorima, na ovaj ili onaj način, ostale su samo dve velike na poprištu, jedna se zove Partizan, a druga naš tradicionalni rival – i to su jedina dva opredeljenja koja se nose od rođenja, pa sve do smrti. Spadam u one koji najduže navijaju za Partizan, ali ne zbog ljubavi i strastvenosti, nego jednostavno zato što sam uz nekoliko ljudi bio ovde i najstariji i zbog toga je moj staž navijača najduži, budući da su Ćurković i Rašović izostali iz ove kandidature, a oni su ovde jedini koji mogu da se mere sa mnom po navijačkom stažu. Imaćemo mnogo problema, pitanja, takmičenja, svega, ali se nadam da ćemo imati uspeh u ovome i da ćemo pripisati sebe velikoj i časnoj istoriji Partizana. I da ne bih dužio dalje sa emocijama koje me obuzimaju, zaista bih se zahvalio na izboru i verujte mi da mi je velika čast.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *