Srpski fudbalski trener Mladen Krstajić zvanično je predstavljen kao novi selektor reprezentacije Bugarske.

Izvor: B92

Foto: S. Đurić

Foto: S. Đurić

Legenda Partizana i Verdera iz fudbalskih dana, a do skoro trener izraelskog Makabija, potpisao je ugovor na dve godine.

On će na klupi Bugarske debitovati u septembru na meču protiv Gibraltara i Severne Makedonije u Ligi nacija.

On je predstavljen danas u Nacionalnom trening centru Bugarske fudbalske federacije. Uz njega su bili predsednik domaćeg saveza Borislav Mihajlov i sportski direktor Georgi Ivanov

„Mislim da je ovo korak u pravom smeru. Mladen je predstavnik tradicionalno jake fudbalske i trenerske škole. On je mlad i ambiciozan, ali ima solidno iskustvo. Siguran sam da će svojim autoritetom doprineti boljoj budućnosti bugarske reprezentacije„, rekao je predsednik BFS Borislav Mihailov.

Krstajiću će pomagati Nemanja Miličić i Stefan Janković, dok će trener golmana biti Darko Božović.

„Naš posao je takav da ponekad radimo u klubu ili reprezentaciji. Pošto smo prošle sezone napravili dobre rezultate u Tel Avivu, dobili smo dosta ponuda. Posle razgovora sa Mihailovim, odlučili smo da prihvatimo ovu ponudu. Bugarska je zemlja sa mnogo sportskih uspeha. Ima veoma talentovanih mladih ljudi“, rekao je novi selektor Bugarske za zvanični sajt BFS.

„Čast mi je jer su naši susedi izabrali mene za novog selektora. Bugarska u reprezentativnom seniorskom fudbalu u poslednje vreme ne beleži dobre rezultate. Učiniću sve da to promenim. U poslednjih osam utakmica koje su igrali, promenili su se silni igrači i čak sedam golmana. To nije dobro. Moramo napraviti kostur tima i uigravati se. Naredna tri dana ću gledati nekoliko utakmica u domaćem šampionatu i čuo sam da imaju puno sjajnih mladih fudbalera. Sa mojim timom trenera imam plan i program i jedva čekamo da počnemo da radimo„, istakao je Mladen Krstajić.

On je rekao da mu je jasno u kakvom je stanju bugarska reprezentacija.

„Mnogo je mladih talentovanih fudbalera koji su izgubili samopouzdanje. Tokom protekle godine bilo je preko 47 igrača, od kojih su neki imali samo jednu utakmicu. Naš zadatak je da napravimo dobar tim. Igraće samo oni koji zaslužuju da budu u reprezentaciji. Kada jednog dana odemo odavde, želimo da ostavimo svoja vrata otvorena“, istakao je srpski trener.

Krstajić (48) je u karijeri vodio Makabi Tel Aviv, TSC i reprezentaciju Srbije od 2017. do 2019. godine.

Na predstavljanju srpskog trenera bio je i ambasador Srbije u Bugarskoj, Željko Jović, koji je Mladenu je poželeo dobrodošlicu i puno uspeha. „Bugari su po mentalitetu slični nama. Imaju i puno igrača koji igraju širom sveta. Srbija je u seniorskom fudbalu izašla na pravi put. Drago mi je jer sam predvodeći reprezentaciju Srbije učestvovao u formiranju sadašnjeg tima, koji je Piksi odveo na Svetsko prvenstvo. Verujem u sebe, volim da radim i nadam se da će početi i dobri rezultati Bugarske u reprezentativnom fudbalu – zaključio je Mladen Krstajić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.