Maršal Glikman izvršni direktor Evrolige oglasio se povodom eventualnih promena u elitnom takmičenju.

Glikman ne krije da je je želja Evrolige da Monako od naredne sezone dobije A licencu i postane stalni učesnik ovog takmičenja

Reći da je mesto garantovano nije tehnički tačno. Ali, ja ću to istaći ovako, želimo da Monako nastavi da se razvija u Evroligi“, rekao je Glikman.

Potom je dodatno pojasnio svoje reči.

Postoji 18 klubova, gde 13 ima stalne licence. Jedan od akcionara, CSKA, suspendovan je zbog rata u Ukrajini, što nam daje malo prostora. Pošto se CSKA neće vratiti ni sledeće sezone, čak i ako niko ne zna šta se dešava u geopolitičkom smislu, ostanak Monaka ne bi trebalo da bude problem. Kada se CSKA reintegriše, biće komplikovanije. Kako god, za Monako bi najjednostavnije bilo da se kvalifikuje (plasira u TOP8) na osnovu svojih sportskih rezultata. Ali da budemo jasni: želimo Monako. Želimo da budu deo porodice Evrolige„, rekao je Glikman.

Naravno ono što ljubitelje košarke u Srbiji najviše zanima je šta sve ovo znači za Zvezdu i Partizan u narednim sezonama.

Ono što je zanimljivo je da Monako u četvrtak uveče gostuju Crvenoj zvezdi, dok je pre svega nedelju dana ubedljivo poražen od Partizana takođe u Beogradu.

Kurir sport

Kurir

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *