Foto: Profimedia

Rafael Nadal se plasirao u finale Australijan opena pobedom nad Mateom Beretinijem i ima šansu da postane najtrofejnijih Grend slem šampion u istoriji i da pobegne Đokoviću i Federeru za jednu titulu.

Nadal će pokušati da dođe do 21. GS titule, a svoje druge na Australijan openu, gde je pet puta igrao finale, a samo jednom slavio, i to još 2009. godine.

Novinari su ga na konferenciji upitali i o tome šta misli o igračima koji su uspeli da osvoje svaki Grend slem turnir po najmanje dva puta, kao i da ih ima svega šest (tri muškarca i tri žene), a među njima je i Novak Đoković, dosad jedini od „velike trojke“ koji je u tome uspeo.

Znamo da ne voliš da se opterećuješ statistikama, ali samo šest igrača u istoriji je uspelo da osvoji svaki Grend slem bar dva puta. Tri muškarca i tri žene. Šta možeš da kažeš o igračima koji su uspeli da urade to? – pitao je novinar.

– Imao sam i ja svoje šanse u prošlosti. Već nekoliko puta – 2012, 2014, 2017… Naravno da je to nešto mnogo teško ako je svega nekoliko ljudi uspelo da uradi tokom cele istorije ovog sporta, jer je to nešto neverovatno teško ostvariti. Srećan sam da imam šanse. Ali, za mene je ovo više od statistike. Da sam u finalu Australijan opena još jednom. To mi mnogo znači, da se borim za još jednu titulu.

– Ostala statistika… znam da je bitna za sport, istoriju, i možda je za vas veoma bitna, ali ja se zaista osećam ovako. Srećan sam što sam deo ove neverovatne ere tenisa, da delim ove stvari sa drugim igračima i to je to, ostale stvari nisu bitne. Ako neko osvoji jedan više ili jedan manje, mislim da smo svi uradili neverovatne stvari koje će biti teško izjednačiti, za svakog od nas. Ne mislim mnogo o tome – rekao je Nadal.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *