Rafael Nadal je posle velike borbe, propuštene dve meč lopte u drugom setu i spašene četiri meč lopte u trećem setu, savladao Davida Gofana 6:3, 5:7, 7:6 (11:9) i prošao u četvrtfinale Madrida, gde ga čeka bolji iz duel koji igraju Karlos Alkaraz i Kameron Nori.

Čitavu akciju iz Madrida pratite na našem LIVE BLOGU.

Nadal osvojio je prvi set, rešio je ovaj deo igre u svoju korist 6:3. Belgijanac je prvi stigao do brejka, poveo 3:2, ali je onda Španac uzeo četiri gema zaredom za prednost od jednog seta.

Gofan je izjednačio rezultat u drugom setu. Sjajni Belgijanac je bio na rubu poraza, spasio je dve meč lopte, jednu na svoj servis pri rezultatu 5:3, drugu kada je gubio 5:4 na početni udarac Nadala. Igrao je neverovatno hrabro i sa četiri vezana gema potpuno se vratio u meč.

Za razliku od drugog seta u kojem se igralo u serijama, u odlučujućem delu igre obojica igrača su bili veoma sigurni na svoj servis. Viđena je samo jedna brejk lopta i imao je Nadal u prvom gemu. Ušlo se u taj brejk.

Poveo je Gofan 1:0, ali onda je počeo da popušta. Nadal je osvojio dva poena na servis, dva na greške Belgijanca za velikih 4:1. Ipak Belgijanac je odmah vratio jedan mini brejk na promeni strana, a onda sjajnim forhendom prišao na 4:3. Stigao je i na 4:4 još jednim neverovatnim forhendom, a četvrti poen je vezao strašnom dijegonalom. Poveo je 5:4 i prebacio pritisak na Nadala. Još jednim briljantnim napadom Belgijanac stiže do dve meč lopte.

Prvu je Nadal spasio sjajnim servisom, a drugu posle velike greške Gofana. Belgijanac dolazi i do treće meč lopte na svoj servis, ali je Španac spašava izvanrednim drop šotom. Nadal do treće meč lopte dolazi odličnim forhendom, koju Gofan neutrališe smečom, a na identičan načim Belgijanac dolazi do svoje četvrte šanse da okonča meč.

Ponovo se Španac izvukao neverovatnim drop šotom za 9:9 i nastavak drame. Agresivnom igrom Nadal dolazi do 10:9 i onda posle greške Gofana došao do trijumfa.

Masters u Madridu možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.