Španski teniser Rafael Nadal oglasio se povodom informacije da na predstojećem Ju Es openu neće biti Novaka Đokovića.

Nadal će u Njujorku imati priliku da stigne do svog 23. trofeja na grend slem turnirima i tako ponovo pobegne Đokoviću na dva trofeja više.

„Na neki način znamo da Novak neće igrati neko vreme ako se ništa ne menja u smislu pravila, zar ne? Znamo to od pre nekoliko meseci. Iz moje lične perspektive, to su veoma tužne vesti. Šteta je kada najbolji igrači sveta ne mogu igrati turnir zbog povreda ili iz nekog drugog razloga. U ovom slučaju, ne imati jednog od najboljih igrača u istoriji na žrebu Grend slema je važan izostanak, zar ne? Kao što sam rekao, teško je za navijače, teško je za turnir. Prema mom mišljenju, teško je i za igrače takođe, zato što hoćemo da imamo najbolje moguće takmičenje“, rekao je Nadal.

On je zatim dodao da je sport veći od bilo kog igrača i da „život ide dalje“.

„Sa druge strane, ponavljam ono što sam rekao nekoliko puta: sport je u neku ruku veći od bilo kog igrača. Ja sam propustio mnogo važnih događaja u mojoj teniskoj karijeri zbog povrede, bez ikakve sumnje. Prošle godine nisam bio ovde. Takmičenje se nastavlja. Teniski svet ide napred. Iako nije dobra vest za sve, tenis će se nastaviti posle mene, posle Novaka, posle Rodžera. Svake godine će biti slam šampion. Bez sumnje, Novak je jedan od najbitnijih igrača u poslednjih 20 godina, istorija našeg sporta. Lično mi ga je žao što mu nije dozvoljeno da putuje ovde“.

Kurir sport

Kurir

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.