Bibars Natho u prethodna dva meseca zabrinuo je sve ljubitelje fudbala u Srbiji objavom da boluje od anemije.

SSIzvor: B92

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Zbog toga je ranije završio jesenju polusezonu sa Partizanom i potpuno se povukao, najpre iz javnog života, a onda i iz Srbije.

U Izraelu je prošao ceo tok oporavka, ali se od početka priprema crno-belih javio na dužnost i, kako je istakao u razgovoru za klupsku televiziju, spreman je da se u potpunosti vrati.

Svakako je bilo lepo videti ga u utorak na terenu protiv Tikveša u prvoj kontrolnoj utakmici Partizana na pripremama u Antaliji.

„Za druge ljude to je bilo dva meseca, ali meni je izgledalo kao dve godine. Srećan sam što mi se to desilo posle 15 godina karijere, ali ne i što je to sada. Poslednjih šest meseci sam se osećao slabije, ali nisam razumeo zbog čega. Razmišljao sam o mnogim stvarima, ali ne i o anemiji. Srećan sam jer sam našao rešenje, pošto je moglo da pređe u nešto ozbiljnije. Rešio sam to i vratio sam se jači nego ikada“, rekao je Natho.

Rekao je da je igrao sa 50 odsto snage u prvom delu sezone.

„Imao sam i povredu aduktora. Poslednjih godinu dana osećao sam veliku bol. Posle 60 ili 70 minuta igre osećao sam se užasno. Uz to, anemija mi je oduzela svu moć i snagu koju sam imao. Sada sam spreman ponovo da poletim“.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Prethodna dva meseca Natho je proveo u rodnom Izraelu.

„Non-stop sam bio sa majkom. Napustio sam Izrael pre 13 godina i nisam mnogo vremena provodio tamo. Moja žena i deca su se vratila za Srbiju, ali ja sam ostao. Gledali smo filmove, jeli i pričali. Bilo je lepo, ali nisam mogao ništa da radim. Moje telo je moralo da odmara. Skoro mesec i po dana nisam radio ništa, jer sam prvo morao da rešim anemiju, a onda sam imao i operaciju. Preživeo sam traumu. Sada se moje telo oseća dobro, srećan sam, opet treniram i skoro sam u punoj snazi“.

Poslednjih nekoliko utakmica je gledao putem malog ekrana i nije mu bilo lako.

„Bilo mi je čudno da gledam sa jedne strane. Ja sam se povredio, pa je i Markec, a onda i Rikardo počeo da se oseća loše. Dača nije mogao da igra dve utakmice. Počeo sam da paničim. Ali saigrači nisu odustali i ostvarili su dobre rezultate do kraja i pokazali da imamo dobru klupu. Videlo se da, ako neko ne može da igra, imamo igrače koji će da ih zamene“, rekao je Natho.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *