Podsetimo, srpski teniser čeka na odluku imigracionog ministra Aleksa Houka.

Ministar ima pred sobom opciju da ukine vizu Novaku Đokoviću i natera ga da napusti Australiju iako je sud odlučio da Srbinu dozvoli ostanak u zemlji.

Situacija praktično svakog trenutka postaje sve složenija, a u međuvremenu Đoković je izlazio na teren, odradio još jedan trening. Takođe, uz odlaganje je održan žreb na kojem je Novak saznao potencijalne rivale.

A, neverovatno zvuči da još uvek ne postoji informacija da li će zaigrati na Rod Lejver areni ove godine.

Poslednja vest iz Australije je da Aleks Houk ne zna šta da radi u slučaju Đokovića i da, najverovatnije večeras (po vremenu u Australiji) neće objaviti svoju odluku.

To je poručio dopisnik za nacionalnu bezbednost i spoljne poslove, Entonija Galoveja, a preneo „The Age“.

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije. Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku. Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji. Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek. Ali, ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića.

Srbin se još jednom oglasio u sredu kada je priznao neke greške u čitavom procesu prijave za vizu, a iz Australije su stigle informacije da je istraga protiv njega proširena.

Kurir sport

Kurir

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *