On se ekipi Suzuka Point Geters pridružio simbolično 11. januara u 11.11 po lokalnom vremenu, pošto će nositi dres sa brojem 11.

Napadač, koji će u februaru napuniti 55 godina, rekao je krajem prošle godine da je dobio nekoliko ponuda od klubova iz Japana i inostranstva, nakon što je prošle sezone bio član Jokohame u prvoj japanskoj ligi.

On je prošle sezone igrao samo jedan minut, a njegov tim je završio na poslednjem mestu u prvenstvu.

Igrač, koji želi da igra do 60. godine, rekao je da se nada da će imati više prostora u formaciji kod brata Jasutošija.

Japanska fudbalska zvezda je tokom svoje dugogodišnje karijere nastupala izmedju ostalog za brazilske ekipe Santos, Palmeiras i Koritibu, u sezoni 1994/95. bio je na pozajmici u Djenovi, a zatim je igrao u zagrebačkom Dinamu, Visel Kobeu, Jokohami, dok je 2005. bio pozajmljen Sidneju.

Za reprezentaciju Japana prvi put je igrao 1990. godine, ali nije nastupao na prvom Svetskom prvenstvu u istoriji te zemlje, 1998. godine u Francuskoj.

Odigrao je 89 utakmica za nacionalni tim, a postigao je 55 golova.

Njegov novi tim postao je poznat 2019. godine, kada je na trenersko mesto došla Špankinja Mila Martines, koja je tako postala prva žena na klupi nekog japanskog tima.

(Kurir sport/Beta)

Kurir

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *