Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Prvi reket sveta, Novaka Đokovića, je nakon pet dana napustio ozloglašeni migrantski hotel i oborio odluku australijskih vlasti da mu se ukine viza i izvrši deportacija.

Ipak, borba i dalje traje i nije jasno hoće li prvi reket sveta dobiti šansu da brani trofej na Otvorenom prvenstvu Australije. Porodica i sam Novak poslalilu su jasnu poruku, cilj je rekordni 21. grend slem, ali je čitava stvar i dalje u rukama ministra za imigracije, Aleksa Hoka, koji će u narednim danima, verovatno u utorak, doneti konačnu odluku, te prekinuti sagu oko učešća ili deportacije u Srbiju.

Dok čeka konačnu odluku, najbolji svetski teniser je odradio prvi trening u Melburnu i sa terena „Rod Lejver arene“ je poslao poruku koja je i te kako odjeknula. Takođe, njegov mlađi brat Đorđe, te roditelji Dijana i Srđan i stric Goran, održali su konferenciju za medije, dok se sada oglasio i Marko Đoković.

– Hvala ti za tvoju ljubav, tvoju dušu. Hvala što si pravi, potpuno iskren. Hvala što ostaješ jak i duhovit. Hvala ti što se boriš za sve nas, što predstavljaš ljude. Hvala što pokazuješ da postoji nada u ova teška vremena. Hvala što ne samo da pokazuješ nadu, nego nam daješ čist put i snagu da idemo punom brzinom i ne stajemo. Hvala ti konačno što si pokazao da nas ima osam milijardi na ovoj lepoj planeti zemlji i da svi zaslužujemo podjednak tretman, da smo svi jedno. Vreme je da se progovori i bori za prava ljudskih bića, zajedno imamo snagu da pomognemo jedni drugima u ova teška vremena, da rastemo ka empatiji, poštovanju, prihvatanju i konačno ljubavi, napisao je Marko Đoković.

Pročitajte još:

Video: Ð.Ðoković: Ako bi se Novak vratio sam pre ponedeljka, dobio bi zabranu ulaska u tu zemlju na tri godine

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *