Novak Đoković će braniti titulu na ovogodišnjem Vimbldonu, iako se u međuvremenu ne vakciniše protiv koronavirusa, sudeći prema informacijama koje stižu iz Velike Britanije.

Tamošnja Vlada je objavila nova pravila u vezi sa ulaskom u zemlju, koja stupaju na snagu 11. februara. Po njima, u državu će moći da uđu i nevakcinisane osobe, među kojima je i Novak.

Povezane vesti

„Oni koji dolaze ovamo, moraće da urade test pre ulaska u Englesku i dva dana nakon što užu u zemlju. Svi putnici će morati da popune i neophodne formulare“, rekao je Grant Šaps, državni sekretar za saobraćaj.

Naravno, treba pratiti i kako se situacija sa koronom odvija u mesecima do Vimbldona, koji je na programu od 27. juna do 10. jula. Postoji mogućnost novih pooštravanja mera i na Ostrvu.

Podsetimo, Đokoviću nije dozvoljeno da igra na Australijan openu pošto nije vakcinisan na kovid, uprkos tome što je dobio medicinsko izuzeće.

U međuvremenu je saopšteno da nevakcinisani teniseri ne mogu da učestvuju ni na Rolan Garosu. Ubrzo je došlo do promene, pa je po poslednjoj odluci omogućen ulazak u Francusku i bez vakcine, pod uslovom da je virus preležan u periodu od šest meseci pre dolaska.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *