Nova promena kovid protokola u Francuskoj mogla bi da znači da, ukoliko promene ne nastave da se dešavaju ovim tempom iz prethodnih nekoliko dana, će Novak Đoković moći da igra na Rolan Garosu, prenosi N1.

Kako navodi N1, prvo smo iz ministarstva sporta i Teniskog saveza Francuske slušali najave da će Vlada pronaći način da nevakcinisani sportisti dolaze u ovu zemlju. Ni dva dana nisu prošla kada je ista ta Vlada usvojila pravilo da nevakcinisani neće moći da uđu u ovu zemlju, što se, kako je tada navedeno, odnosi i na profesionalne sportiste.

Samo nekoliko dana kasnije – nova promena. U Francusku će nesmetano moći da uđu svi koji su preležali koronavirus u periodu od šest meseci pre dolaska u ovu zemlju.

To bi značilo da će Novak Đoković bez smetnji moći da uđe u Francusku i pokuša da odbrani pehar na jedinom gren slemu koji se igra na šljaci.

Iako smo iz cele situacije koja je prethodila Australijan openu saznali zvanično da Đoković nije vakcinisan, takođe znamo i da je imao koronavirus u decembru te da je pozitivan test dobio 16. dana poslednjeg meseca prošle godine.

Kako je Ronal Garos zakazan za period od 22. maja do 5. juna to znači da će Đoković moći da igra. Naravno, pod uslovom da ne bude novih promena kovid protokola u Francuskoj.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *