Devetostruki šampion Australijan opena Novak Đoković još uvek ne zna da li će naredne godine moći da igra u Melburnu.

Novak je za „Eurosport“ rekao da se nada da će imati priliku da će igrati na Australijan openu.

„Samo mogu da se nadam, to je sve što mogu da kažem. Odluka nije u mojim rukama“, kratko je prokomentarisao Đoković.

Početkom meseca dobro obavešteni novinar Luis Alfredo Alverez otkrio je da mu je prvi čovek Teniskog saveza Australije Krejg Tajli potvrdio da će Novak Đoković sigurno igrati na Australijan openu 2023. godine.

Navodno, Novaku će biti ukinuta trogodišnja zabrana izdavanja vize koju je Vlada Australije.

Podsetimo početkom godine najbolji srpski teniser je u Astraliji preživeo pravi pakao.

Srbin je deportovan iz Australije u januaru, pošto je ministar za migracije Aleks Hok procenio da „promoviše antivakserski pokret. Đoković je 4. januara krenuo u Australiju pošto mu je je prethodno odobreno izuzeće od obavezne vakcinacije. Dan kasnije krenula je prava tortura. Prošao je nekoliko saslušanja i smešten je u prtvor na aerodromu u melburnu. Maltretiranje Srbina nastavilo, smešten je u ozloglašeni hotel u kom nije dobijao ni redovno hranu.

Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji.

Međuti, Hok je iskoristio svoje diskreciono pravo i poništio vizu Novaku u skladu sa Migracionim aktom, pa je Srbin deportovan iz Australije.

Kurir sport

Kurir

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.