Ovih dana, kada Novak Đoković proživljava komplikovane trenutke u karijeri, osim što je maksimalno koncentrisan na sve što mu se dešava, sigurno je da bar malo prati i šta druge kolege misle o ovoj situaciji u kojoj se nalazi, odnosno ko je na njegovoj strani, a ko ne.

I kad god baci pogled na vesti, društvene mreže, jedno ime mu se uvek prikazuje i to kao velika podrška – Tenis Sandgren.

Tenis Sandgren
foto: EPA/ROMAN PILIPEY

Američki teniser je verovatno i najglasniji Novakov saveznik u teškim danima, i opet je, posle još jedne nepravedne odluke Australijanaca, imao šta da kaže na njihov račun.

-Ovo je ritual ponižavanja na delu. Primer mora da se da. Poslušnicima nije bilo prijatno – napisao je Amerikanac u još jednoj poruci protiv australijskih vlasti.

Podsećanja radi, Novaku je po dolasku u Australiju zabranjen ulaz, iako je imao medicinsko izuzeće, zbog navodno nedovoljnih dokaza. Saslušavan je preko sedam sati, pa je odseo u pritvoru, potom prebačen u hotel u kom su azilanti sa neljudskim uslovima.

Zatim je na Federalnom sudu u Viktoriji doneta odluka da se Đokoviću ukine pritvor.

Tenis Sandgren
foto: Profimedia

Međutim, konačnu reč doneo je ministar za imigraciju Aleks Hok, koji je jedini mogao Novaku opet da ukine vizu, što je i uradio.

Novakov tim, još uvek ima pravo žalbe i na ovu odluku.

Prema poslednjim informacijama, Novak Đoković će biti saslušan u subotu od 8 ujutru po australijskom vremenu, odnosno u petak od 22 časa po srpskom vremenu.

Kurir sport

Kurir

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *