Federalni sud Australije objavio je dokumenta u kojima se navode transkripti razgovora Novaka Đokovića i predstavnika granične policije na aerodromu. Podsećamo, sudija Entoni Keli utvrdio je da je odluka o ukidanju vize bila „nerazumna“, te da bi Đoković sigurno drugačije postupio da mu je dozvoljeno da komunicira sa svojim predstavnicima.

Đoković se sa problemom suočio po sletanju u Melburn, kada mu je ukinuta viza. Navodno, tada je saopšteno da najbolji teniser sveta nije podneo dovoljno dokaza da opravda medicinsko izuzeće.

U ponedeljak je usvojena žalba Srbina, pošto je utvrđeno da mu nije garantovana proceduralna pravičnost.

U dokumentima koji su objavljeni posle procesa, može se pročitati kako je tekao razgovor na aerodromu.

povezane vesti

Zvanično lice: „Pokušao sam da objasnim, zbog toga sam Vam dao priliku da mi obezbedite dokumenta koja su teniski organi poslali fedaralnim vlastima?

Novak Đoković: „Ali to ne mogu da vam obezbedim ako nemam šansu da pričam sa njima“.

Zvanično lice: „Da…“

Novak Đoković: „Nemam prva, nikakva prava. To je između Teniske asocijacije Australije, federalnih Vlasti i predstavnika Viktorije. Meni, zapravo mom agentu i meni, je rečeno da možemo da komuniciramo samo sa Teniskim savezom“.

Zvanično lice: „Mhm“…

Razgovor se nastavio u 3.55.

Zvanično lice: „Novače, na osnovu informacija koje ste nam obezbedili, objaviću da razmatramo da Vam ukinemo vizu. Pročitaću vam sada sve informacije“.

Novak Đoković: „Ne razumem, ukinućete mi vizu?“

Zvanično lice: „Kada zvanično saopštimo, daću Vam oko 20 minuta da nas obavestite zašto ne bi trebalo to da uradimo.“

Novak Đoković: „Ne razumem šta još želite od mene. Obezbedio sam sve dokumente koje su mi Teniski savez Australije i Vlada Viktorije tražili u poslednje tri ili četiri sedmice. Moj agent i ja smo bili stalno u kontaktu sa njima…“

Zvanično lice: „Da“.

Novak Đoković: „Oni su mi odobrili izuzeće od obavezne vakcinacije. Prijavio sam se, odobrili su. Zaista ne znam šta još da kažem. Nemam ništa više. Došao sam ovde jer imam ta dokumenta. U suprotnom ne bih. Ne razumem šta je razlog, zbog čega mi ne dozvoljavate da uđem u zemlju? Čekam već četiri sata i dalje mi nije jasno šta je glavni razlog? Nedostaje papir? Informacije?“

Povezane vesti

Zvanično lice: „Pročitaću sve informacije sada i daću Vam kopiju. Sve piše ovde. Ali da, morate da priđete kroz ovaj proces i onda da date objašnjenje. Možete da date meni posle 20 minuta“.

Novak Đoković: „Dajete mi 20 minuta da vam obezbedim dodatne informacije koje nemam? U četiri ujutru? Stavljate me u nezgodnu poziciju. Ne mogu u 4 ujutru da zovem direktora Teniskog saveza Australije ili bilo koga iz Vlade Viktorije. Ovo je neprijatna situacija. Ne znam šta da vam kažem. Imam sve što su od mene zahtevali. Ne bih bio ovde ispred vas da nije sve urađeno prema pravilima koje je postavila vaša vlast. Ne znam… Šokiran sam što želite da mi otkažete vizu, na osnovu čega?“

Na kraju je odlučeno da Novaku bude poništena viza, posle čega je premešten u hotel za izbeglice, gde je bio do dana saslušanja.

Srpski teniser pušten je na slobodu u ponedeljak, a vraćeni su mu pasoš i lične stvari.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *