Novi trener Turk Telekoma Erdem Čan i bivši pomoćnik Željka Obradovića u Fenerbahčeu, smatra da bi se trener Partizana dobro snašao u NBA ligi.

Izvor: B92

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Čan je prethodnu godinu proveo u najjačoj ligi na svetu gde je sarađivao sa Jutom.

„Kada je Željko došao u Fenerbahče nismo se poznavali. On je pre toga bio trener u Panatinaikosu, a ja pomoćnik u PAOK-u. To je jedini put kada su nam se putevi ukrstili. Tražio je izveštaj o našim igračima i drugim u turskom prvenstvu. Bio sam veoma uzbuđen i nisam spavao te noći kako bih pripremio dve kutije pune DVD filmova sa detaljima o svakom igraču. Pronašao sam ga sledećeg jutra u hotelu u kom je odsedao. Dao sam mu i spisak sa akcijama u napadu koje je koristio u Panatinaikosu. Nasmejao se i pitao me da li mu to dajem njegove akcije i potom me zamolio da ih podelim ostalim pomoćnicima. Kao osoba koja ima iskustvo u NBA, moj prethodni stav u vezi sa tim da li bi on uspeo tamo se nije promenio. Naravno da bi“, izjavio je Čan.

Kako kaže, najbolja Obradovićeva osobina jeste to što ume da se prilagodi.

„Na svaku situaciju, bilo kog dana. To se odnosi kako na utakmicu, tako i pre nje. Uvek ima plan B, C i D. Mislim da bi mu sposobnost da se prilagodi pomogla da napravi dobar posao u NBA. Naravno, njegov pristup i ponašanje prema klubu i igračima bi bio drugačiji nego u Evropi, to sigurno“, nastavio je Čan.

Turski stručnjak smatra da postoje i neka druga ograničenja.

„Mislim da ne bi mogao da trenira neku ekipu bez cilja. Ekipe u NBA ‘tenkuju‘. On ne voli da gubi. Mogao bi dobro da se snađe u Dalasu, San Antoniju ili Oklahomi na primer. Takođe i u Majamiju koji se meni jako sviđa. Pored toga, proces zapošljavanja bi isto mogao da bude problem. Često postoji nekoliko intervjua sa različitim kandidatima. To ne bi prošlo kod Obradovića. Stoga ekipe moraju da ga uzmu kao primarnog kandidata“, zaključio je Čan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.