Пуно прашине дигло се после другог меча између Звезде и Партизана (85:81)

ФОТО: М. Рашић

Кошаркашка АБА лига саопштила је да су судије у финишу друге утакмице финала тог такмичења између Црвене звезде и Партизана направиле грешку и да је играч црно-белих Матијас Лесор исправно извео слободно бацање.

Пошто је раније данас Партизан саопштио да су клубовима достављени резултати експертизе суђења, огласила се и АБА лига у вези са суђењем на мечу у којој су у недељу кошаркаши Звезде у неизвесној завршници победили Партизан са 85:81.

АБА лига обавештава јавност да је одлука судија на десет секунди пре краја сусрета, при извођењу другог слободног бацања играча Матијаса Лесора била погрешна – наводи се у саопштењу лиге.

Како се додаје, Судијска комисија АБА лиге, састављена од три члана, окарактерисала је ту утакмицу као „тешку за суђење са доста тешких ситуација за суђење, посебно када су у питању контакти између играча”.

Наводи се да је током утакмице било погрешних судијских одлука и да се то помиње у анализи, али и додаје „да је то ствар која се дешава на свим утакмицама, али да не би требало да се дешава тако често”.

Након експертизе Судијске комисије АБА лиге констатовано је да на 10 секунди до краја игре, при извођењу другог слободног бацања играча Матијаса Лесора, није било прекршаја приликом извођења слободног бацања – наводи се у саопштењу.

Лопта је додирнула ивицу пре него што је стрелац додирнуо линију слободних бацања или ограничену област. Дакле, одлука судије је погрешна – закључује се у саопштењу АБА лиге.

Кошаркаши Црвене звезде воде у финалу плеј-офа АБА лиге против Партизана са 2:0, а трећа утакмица те серије на програму је сутра од 20.30.

Француз се јуче путем Твитера огласио и истакао да није направио грешку, а као доказ “доставио” је званична правила.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.