Foto: Joel Carrett / EPA;

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije je američki teniser Maksim Kresi.

Ovaj 24-godišnjak je stigao do osmine finala na grend slemu u Melburnu, prvi put u karijeri kada su u pitanju turniri iz najjače kateogrije. Kresi je trenutno 79. igrač sveta, dva mesta iza Miomira Kecmanovića koji je takođe stigao do ove runde, te i on zabeležio svoj najbolji rezultat.

Na putu do osmine finala, Kresi je eliminisao Džona Iznera, Tomaša Mahača i Kristofera O’Konelija, dok će naredi izazov biti i više nego zahteva, jer mu predstoji sudar sa prvim nosiocem Danilom Medvedevom.

Maksim Kresi Foto: Joel Carrett / EPA;
Maksim Kresi

Pred duel sa drugim reketom sveta, Kresi je istakao da veruje da će moći da parira jednm od najboljih igrača današnjice.

– Volim da igram na bilo kojem terenu, bilo da je 15. ili da je Rod Lejver arena. Uzbuđen sam što ću igrati protiv Medvedeva, verujem da ću moći da mu pariram. Zapravo, ni ne razmišljam o njemu jer može da poremeti moju igru, rekao je Kresi.

Kresi je rođen pre 24 leta u Parizu, ali danas nastupa pod zastavom SAD, pošto se tamo preselio i završio UCLA univerzitet, koji je bio od presudnog značaja, za njegov teniski put.

– Moj plan je bio da budem profesionalac počela je u prvoj godini fakulteta. Ranije nisam razmišljao da budem profesionalni teniser. Više da budem najbolji na UCLA univerzitetu. Onda sam shvatio da sam napredovao jako brzo i, iako sam imao nedoumica, ostao sam istrajan. Sada više nemam sumnje.

Iako je među sto najboljin na svetu, Kresi još uvek nema nijednog sponzora.

– Ne još, čekam… Strpljiv sam i čekaću da napravim veliku stvar, a onda da pregovaram. Teško je u ovim vremenima koronavirusa da se sklopi posao, ali želim da se probijem u Top50, pa i Top10, iznenadio je Kresi.

Pročitajte još:

Kresi je najabio da bi jednog dana mogao da napadne prvo mesto ATP.

– Da, čak i do broja jedan. Jako sam samouveren. Moj stil je takav da mogu da pobedim svakog. Počev od ove godine pun sam sampouzdanja. Igrao sam protiv Nadala i verujem da sam ga stavio na muke. Držim se svoje rutine i discipline, zaključio je Kresi.

Video: Crnogorac ponovo prišao Novaku

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *