Foto: Mark Baker / Tanjug/AP

Novak Đoković je pred deportacijom! Šok vesti su osvanule ovog jutra u Srbiji, a glase – ministar Houk je ukinuo vizu najboljem na svetu i sada počinje opšti haos.

Iako je najbolji teniser sveta u ponedeljak uspeo da pobedi sud u Australiji, ministar za imigracije Aleks Houk je doneo rešenje za ukidanje istog.

Svi su čekali i obrazloženje koje je usledilo nekoliko minuta nakon odluke.

– Odbio sam vizu jer je to u javnom interesu iz zdravstvenog aspekta. U odluci, pažljivo sam uvažio sve informacije koje su mi dostavljene od Ministarstva unutrašnjih poslova, Australijske granične policije i gospodina Đokovića. Hvala činovnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Australijskoj graničnoj policiji koji svakog dana rade kako bi sačuvali interese Australije u sve izazovnijim uslovima za rad – saopštio je Hok, a onda je usledilo i obrazloženje.

– Ministar za imigracije je doneo odluku u vezi sa vizom Novaka Đokovića. Posle dugog razmišljanja, odluka je doneta zbog zdravstvenog i opšteg dobra, a sve zbog toga zato što je to bio javni interes.

– Ova pandemija bila je teška za svakog Australijanca, ali smo se držali čvrsto i živeli smo svoje živote. Uspeli smo da ostvarimo najmanju stopu smrtnosti, da očuvamo jaku ekonomiju i visok procenat vakcinacije, među najvišim na svetu.

– Australijanci su podneli brojne žrtve tokom ove pandemije i očekuju da se njihove žrtve zaštite na pravi način. To je ono što je Ministar za imigracije danas i uradio. Naša jaka granična kontrola je učinila Australijance bezbednim, pre i tokom pandemije koronavirusa.

– Zbog pravne procedure koja je u toku, nećemo davati nikakve dodatne informacije – stoji u saopštenju.

Novak će imati pravo na žalbu.

Možda vas zanima i:

VIDEO Atraktivna Hrvatica preuzela fudbalski klub

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *