Fudbalska reprezentacija Srbije ovog četvrtka od 20 časova po srpskom vremenu igra utakmicu prvog kola grupne faze protiv Brazila, utakmica koju svi sanjamo da pobedimo.

Ko sme da nam zabrani da već od jutra ne krenemo da opet gledamo Mitrovićeve golove, Tadićeve asistencije, utišavanje Ronalda i Portugala? 

Sportal u Kataru (foto: Zoran Ilić; Illustration: Studio Origami)
Sportal u Kataru (foto: Zoran Ilić; Illustration: Studio Origami) Foto: Ringier

Sada su definitivno i poznati sastavi obe ekipe na večerašnjem meču.

Za ekipu Dragana Stojkovića Piksija na teren će istrčati sledeći igrači:

V. Milinković-Savić, Milenković, Pavlović, Veljković, Mladenović, Živković. Gudelj, S. Milinković – Savić, Lukić, Tadić, Mitrović

Šta je rekao Piksi pred meč?

– Nijedan trener na svetu neće reći u kom sastavu će igrati. To je tako. Što se tiče njihovog sastava 99 odsto znam ko će igrati. Što se tiče mog tima, jedino je Kostićpod znakom pitanja. Dobro smo radili, dobro smo se prilagodil – poručio je Piksi i dodao:

– Očekujem dobru Srbiju koja će napraviti dobar rezultat. Brazilje veoma srećan što ima četiri napadača, a odbrana? Brazilje sjajan tim, a za mene je ovo zlatna generacija, a mi očekujemo veoma tešku utakmicu. Međutim, kao tim moramo imati svoj stil fudbala. Moramo da pokažemo tehničko-taktičke karakteristike. Meč počinje sa 0:0, Brazilima šanse, ali ima i Srbija. Ne plašimo se nikoga, pa ni Brazila. Nema potrebe za tim – odgovorio je Piksi.

Brazilje snimao trening Srbije dronom? Ovo je odgovor Piksija:

– Oni su fudbalska velesila. Nismo u tom rangu, ne verujem da su slali dron. Vole novinari malo da izmišljaju. To je više neka dezinformacija, a i da su slali dron ne znam šta bi videli. Ništa posebno.

Dobio je Piksi veliku podršku porodice.

– Porodica je velika motivacija i tera te da ideš napred. Moji su stigli u Dohu, ja imam četiri unuke, ali Indijarouz mi je otpevala pesmu i presrećan zbog toga i potrudiću se da je ne razočaram – rekao je selektor.

Velika je stvar što sam moju Srbiju doveo u Katar. Biti među 32 najbolje reprezentacije je velika čast. Ali nije bitan samo Brazil, nego i Kamerun i Švajcarska. Brazilje važna, ali ne mora ni da znači da je tako. Što je ona važnija od Kameruna? To je turnir, nisu kvalifikacije. Da nas zdravlje posluži, nema problema. Ostvarićemo svoj cilj zbog kojeg smo ovde. Zamislite jednu Italiju sedi kući i gleda. Ej, Italija. Ali to je život.

Dragan Stojković Piksi na konferenciji pred meč sa Brazilom (foto: Aleksandar Dimitrijević)

14 50

Još samo jedan dan do velikog meča Srbije i Brazila na Svetskom prvenstvu u Kataru! Selektor Dragan Stojković Piksi obratio se medijima iz trening centra Al Arabija u Dohi, a Sportal je, kao i uvek, bio na licu mesta.

Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović (foto: Srđan Stevanović)

13 40

Napadačima koje Srbija ima ne bi se postidele ni najveće reprezentacije sveta.

Sergej Milinković Savić slavi pogodak na meču Srbija - Turska

12 40

Pravu glavobolju imaće selektor Dragan Stojković da odabere startere za mesta u veznom redu Srbije.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *