Novak Đoković je u finalu turnira u Adelajdu. Srbin je deveti put u karijeri savladao Danila Medvedeva 6:3, 6:4 uprkos problemima sa povredom zadnje lože i za titulu će odmeriti snage sa Amerikancem Sebastijanom Kordom. Biće to njihov prvi međusobni duel.

Novak je odlično otvorio meč. Posle tri gema u kojem su oba igrača čuvala svoj servis, Đoković je napao početni udarac Medvedeva. Došao je do dve brejk lopte, Medvedev je prvu spasio, ali na drugoj pravi servis grešku i Srbin je poveo 3:1.

Međutim, problem je nastao u sedmom gemu. Novak je pokušao da stigne jednu loptu i odmah se uhvatio za zadnju ložu desnu noge. Uspeo je u tom gemu da spasi brejk loptu, povede 5:2, ali je odmah zatražio medicinski tajm-aut.

Otišao je u svlačionicu i vratio se sa zavojem oko desne noge. Nije ga to omelo da ipak sigurnim servis gemom dođe do prvog seta sa 6:3.

Srpski as je opreznije počeo drugi set. Trudio se da poeni što kraće traju i bez problema je osvajao svoje servis gemove. Nije imao mnogo šansi na početni udrarac Medvedeva sve do rezultata 3:3.

A onda je Novak zaigrao agresivnije i naterao Rusa na greške. Došao je do brejk lopte, Medvedev ponovo popušta pod pritiskom i Đoković stiže do brejka za 4:3.

U narednom gemu je viđena velika borba. Medvedev je sada izborio brejk loptu, ali je Novak spasio drugim servisom od 200 kilometara na čas. Rus je izborio i drugu priliku da poravna skor, međutim Đoković je sada odservirao as. Usledio je još jedan neodbanjiv servis, pa viner iz početnog udarca i Đoković je stigao na gem do trijumfa.

Smanjio je Medvede na 5:4, ali je Novak iskoristio svoj servis i stigao do trijumfa.

Finale počinje u 8.30 časova u nedelju uz direktan prenos na Sport klubu 1.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *