Fudbaleri Partizana savladali su makedonski Tikveš sa 2:1 (2:1) u prvoj pripremnoj utakmici u Turskoj.

Partizan je meč počeo s poprilično snažnim timom i u formaciji sa trojicom štopera. Lukač je bio na golu, ispred njega nalazili su se Miletić, Vujačić i Saničanin, zatim Smiljanić, Jojić, Pantić, Lutovac i Holender, a u napadu su bili Menig i Rikardo koji su se rotirali.

Vrlo jako i ofanzivno, Partian je otvorio duel sa dve dobre šanse Rikarda i Meniga. Uglavnom su momci u crnim dresovima kontrolisali dešavanja na terenu, ali Tikveš je iz svoje prve konkretne situacije napravio poteškoće protivniku. Centrirao je Ivanovski, Saničanin je bio neoprezan i igrao rukom, a arbitar je pokazao na belu tačku. Ivanovski je bio siguran i na opšte iznenađenje, uprkos što su u pitanju pripreme, poveo na ovom duelu. No, nije to dugo trajalo. Partizan je sa brza dva gola Jojića i Rikarda preokrenuo do kraja prvog dela.

Aleksandar Stanojević je u nastavku promenio čitav sastav (izuzev Lukača i Vujačića), kao i formaciju budući da je startovao sa trojicom pozadi. Čitavih 45 minuta na terenu bio je Bibars Natho koji nije igrao tri meseca zbog anemije.

Partizan je i u ovom delu igre bio aktivniji tim, dominantniji, sa više prilika, ali Samed Baždar čiji potezi obećavaju, nije uspeo da se upiše. Dosegao je samo do prečke. Sve u svemu, Partizan je bio bolji tim, zasluženo je slavio, a mogao i ubedljivije.

Trebalo bi napomenuti da je ekipa Tikveša noć pred ovaj meč stigla u Tursku, te da nisu imali nijedan trening do meča sa Partizanom.

„Nismo imali dovoljno igrača, zato je samo Vujačić igrao čitavih 90. Zadovoljan sam, odradili smo korektnu utakmicu. Mogli smo neke šanse i bolje da iskoristimo. Protivnik nije imao nijednu šansu, penal se desio posle naše greške i generalno sam zadovoljan“, rekao je Stanojević nakon meča.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *