Партизанова спремност да добрано одреши кесу и плати милионско обештећење Макабију из Хаифе за крилног нападача Долева Хазизу дефинитивно означава крај „романтичних” времена и сходно куповној моћи пребацује вицепрвака Србије у виши платежни ниво европског фудбала.

Потенцијални трансфер репрезентативца Израела у Хумску био би један од рекордних и, како ствари стоје, у „топ 3” црно-белих икада.

Руку на срце, два милиона евра на рачуну Роме (у неколико „епизода”) за Умара Садика и данас делује недодирљиво, међутим, премијерна понуда послата на Медитеран за земљака Бибарса Натха казује да би евентуални договор могао да угрози и трансакцију Словану из Братиславе за Сејдубу Суму (1,65).

Подсетимо, у Макабију нису били задовољни почетном свотом са шест нула (наравно, у еврима), но… На Топчидерском брду, решени да ангажују квалитетно појачање и знајући да то кошта, решени су још да се „простру”. Чини се, више него 2008. за Љубомира Фејсу кулском Хајдуку и 2011. за Едуарда Пашека Сао Каетану.

У српском фудбалу, бар што се тиче новца, царује неко друго време, далеко од некадашњег, повучемо ли паралелу – махом „стипендијског”.

Уговори играча драстично су повећани, на пример, кад је Партизан премијерно играо у Лиги шампиона 2003. један фудбалер, „жила куцавица” Матеусове чете, зарађивао је 50.000 евра на годишњем нивоу, сад – поједине узданице Петрићеве екипе пребацују 10 пута више?!

Кад је дошло до прогресије?

Црно-бели, почетком друге деценије 21. века са Младеном Крстајићем као директором, искорак у плаћању направили су ангажманом поменутог Пашека и Ивана Иванова.

Дотле, „домаће” обештећење за Фејсу сматрало се за инцидент, али…

Партизановци чешће сведоче милионским импорт трансферима у доба актуелне управе, тачније – чак седам од 10 топ куповина садрже потписе председника Милорада Вучелића и генералног директора Милоша Вазуре. Садикова, са задршком и Сумина, сматрају се погоцима, Траорева и Менигова, рецимо, носе упитнике.

Долазак Долева Хазизе за („кошаркашки”) баснословни износ, у сваком случају, садржи ризик, међутим, кажу да без таквих потеза нема ни успеха. Гробари предуго чекају титулу, тако да…

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *