Autor: Aleksandar Golubović

utorak 18.01.2022.

17:35

Izvor: Sportske.net

Nekadašnji srpski rukometaš Nenad Peruničić pozvao je srpske tenisere koji učestvuju na Australijan openu što u znak solidarnosti sa Novakom Đokovićem nisu napustili Melburn kada su saznali za njegovu deportaciju.

Mnogo prašine prouzrokovala je odluka Federalnog suda u Australiji da ukine vizu Đokoviću i deportuje ga, a na red je došao i komentar donedavnog selektora rukometne reprezentacije Srbije.

„U početku nisam ulazio u detalje, ali kako je vreme odmicalo, to je bilo definitivno kupljenje političkih poena i veliki uticaj Engleza. Čini mi se da je ta odluka donešena prvog dana, samo je to rastezanje i prikupljanje političkih bodova. Mislim da je sama tema oko vakcinacije veoma konfuzna„, rekao je Peruničić gostujući na Kurir TV.

Dodao je da su odlukom da se baš Đoković deportuje australijske vlasti pokazale da nad jačim ima jači, ali da su njegove kolege morale da napuste Melburn.

„Možda mi želimo da bude uvek više. Mislim da je bilo velike podrške kako iz regiona i iz celog sveta. Ono što sam ja očekivao, a to su njegove kolege, teniseri. Novak je kod nas podigao tenis na jedan nivo da je postao jedan od najvažnijih sportova. Novak je trasirao put svim tim momcima i devojkama koji se sada bave tim sportom, bez njega tenis i dalje ne bi imao težinu kod nas. Ja, da sam na njihovom mestu, iako razumem da oni grade karijere sada, misllim da su mogli svi ekipno, kao ekipa iz Srbije, mogli su da se povuku zajedno sa njim. Tu bi pokazali jednu lojalnost„, rekao je Peruničić.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *