Nekadašnji brazilski fudbaler Robinjo (37) u sredu je pravosnažno osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja.

Italijanski sud potvrdio je ogromnu zatvorsku kaznu za nekadašnju zvezdu zbog silovanja 23-godišnje Albanke koje se desilo u noćnom klubu u Milanu 2013. godine.

Međutim, kako se Robinjo odavno nalazi u rodnom Brazilu, on nije iza rešetaka i još uvek je slobodan čovek.

Italija ipak traži način da Robinja pošalje na robiju. Uputiće zvaničan zahtev brazilskim vlastima da bivši fudbaler kaznu izdržava u Brazilu, jer između dve zemlje nema sporazuma o izručenju.

Robinjo je za sada na sigurnom, ali iz Brazila gotovo da ne sme da mrdne jer bi u većini zemalja sveta bio odmah uhapšen i izručen Italiji.

Italija s više od 100 zemalja sveta ima sporazum o izručenju kriminalaca, pa bi svako putovanje nekadašnjeg fudbalera verovatno odvelo iza rešetaka.

On je zbog toga prinuđen da ostane u Brazilu. Doslovno je zaključan u vlastitoj državi, iako može slobodno da se kreće.

Teško je međutim verovati da će rizikovati s putovanjima bilo gde, posebno zbog činjenice da je sada osuđeni silovatelj.

Robinjo iza sebe ima veliku karijeru. Igrao je za velikane poput Reala i Milana, a u karijeri je još nosio dres Santosa, Guangžua, Mančester sitija, turskih ekipa Sivaspora i Bašakšehira, Atletiko Mineira.

Karijeru je završio 2020. godine kao član Santosa.

Kurir sport

Kurir

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *