Hose Luis Gonsales, nekadašnji španski atletičar, kritikovao je Rafaela Nadala.

LNIzvor: B92

EPA/FELIPE TRUEBA

EPA/FELIPE TRUEBA

Nadal je poslednjih nekoliko godina karijere proveo često govoreći o svojim povredama i svemu što ga muči.

To je kuliminiralo pogotovo pre, tokom i posle Rolan Garosa, kada je na svakoj konferenciji, uz nekoliko intervjua posle turnira, pričao o stopalu i tome kako ga je „umrtvio“ kako bi mogao da igra.

„Ne mislim da bi Nadal trebalo toliko da priča o svojim povredama iz jednog jednostavnog razloga. Ako odlučite da odete na neko takmičenje, to ste uradili jer ste za isto spremni. Ako prihvatite izazov, onda prihvatate i to da ne bi trebalo da pričate o svojim fizičkim problemima“, rekao je Gonsales za „ABC“.

Iskusni Španac veruje da „Bik sa Majorke“ time sebi priprema opravdanje za neuspeh.

„Mislim da je pogrešno toliko pričati o povredama u javnosti jer to može da se shvati kao glumljenje žrtve, kao da sebi pripremate opravdanje ukoliko ostvarite neuspeh“, rekao je Gonsales i dodao:

„Moramo da krenemo od toga da smo mi tu da bi se takmičili i to je sve. Postoje devojčice u ritmičkoj gimnastici koje imaju mnogo veće probleme od Nadala, a ne pričaju toliko o tome. Pa i meni su operisali tetivu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.