Foto: SBS News / youtube

Većina teniske javnosti još uvek ne može da se pomiri sa činjenicom da na ovogodišnjem Australijan openu nemamo priliku da gledamo prvog tenisera sveta, Novaka Đokovića.

Razlog toga je odluka Federalnog suda da odobri Aleksu Houku, ministru za imigracije Australije, da obori vizu srpskom teniseru i time mu onemogući da se takmiči u Melburnu, uprkos tome što je dobio medicinsko izuzeće.

Sve više ljudi staju na Novakovu stranu, a iz dana iz dan isplivavaju novi šokatni podaci o samom Houku.

Naime, argentinski „La Nasion“ spremio je veliki tekst pod imenom „Ko je ministar koji je proterao Novaka Đokovića?“ u kom se otkriva dosta tamnih strana australijskog ministra, koji je u mladosti čak i priznao da je rasista!

On je 2002. godine postao predsednik Mladih liberala, gde je uspeoda protera levo krilo partije koje je njome dominiralo pune 22 godine. Televizija „ABC“ tada je emitovala snimke kako Mladi liberali pevaju skandalozne reči.

– Mi smo rasisti! Mi smo s**isti! Mi smo homofobi! – može se čuti na snimku.

Zbog svega toga sve manje čudi zašto se Houk odlučio za potez koji je načinio.

Pročitajte još:

VIDEO: Podrška Noletu sa kule Beograd

By Iva

Iva Stričak is the main author and chief editor at gamedealers.net. She’s the main engine and the glue that holds this group of experienced writers and gambling aficionados all together.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *